25 mai 2011

Atentie la norul vulcanic!

0 Comentarii

Se pare ca norul vulcanic perturba traficul aerian de pe tot Globul. Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români că, în perioada următoare, ca traficul aerian european poate suferi unele restricţii, din cauza norului de cenuşă provocat de vulcanul Grimsvötn.

Astfel, în Germania aeroportul din Berlin a fost închis în cursul dimineţii de 25 mai 2011. Autoritatea germană de siguranţă aeriană estimează că până la sfârşitul zilei, aeroportul va fi redeschis traficului aerian. De asemenea, în Irlanda, companiile Ryanair şi AerLingus şi-au suspendat zborurile cu destinaţia Scoţia.
Evoluţia situaţiei privind restricţiile aeriene depinde de condiţiile meteorologice din următoarea perioadă.
În prezent, nu exista restricţii aeriene in Islanda, Groenlanda, Insulele Feroe, Danemarca şi Norvegia. Totodată, traficul aerian din Regatul Tarilor de Jos şi Suedia este deschis traficului intern şi internaţional. Cu toate acestea, autorităţile aeroportuare din cele două state avertizează ca pot exista întârzieri/anulări de zboruri.
În acest sens, în perioada următoare, pentru a evita situaţiile neplăcute care pot interveni pe parcursul călătoriilor în străinătate, MAE recomandă cetăţenilor români să contacteze, în prealabil, compania de unde şi-au procurat biletul de transport, pentru a verifica dacă orarul de zbor a suferit modificări.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu