23 octombrie 2012

Orasul inovativ si ...comunitatile sale creative

0 Comentarii
Agenția de Dezvoltare Locală și SC Centrul de Afaceri si Expozitional Bacău SA au organizat joi, 18 octombrie, conferința cu tema "Orașul inovativ și comunitățile sale creative", în cadrul celei de a III-a editii a "Open Days".

 Au fost prezentate cele mai recente politici și instrumente promovate de Uniunea Europeană pentru susținerea dezvoltării economice sustenabile pe plan local. Evenimentul presupune un schimb de bune practici în peste 200 de regiuni din cadrul Uniunii Europene și implică peste 6.000 de participanți. Lectorul olandez Paul Schrijver, expert consultant, a prezentat modul în care administrațiile locale ar trebui să privească fondurile de coeziune, precum și importanța colaborării și promovării ideilor inovative pentru proiecte care ar putea beneficia de fonduri UE. De asemenea, el a subliniat imporanța educației și a comunicării. Ioan Toderasc, director executiv al Centrului pentru Promovarea Cercetării și Inovării, a obținut atenția publicului vorbind despre motoarele de dezvoltare a economiilor locale și industriile creative și culturale.

A urmat o sesiune de dezbateri pe tema surselor de creativitate și inovație în economia locală, susținuta de Corneliu Pricope, director CAEx Bacău, și de Liviu Scarlat, director ADL Bacău. Evenimentul "Open Days" 2012 a evidențiat trei mari teme de interes general: dezvoltarea durabilă și verde pentru toți europenii, cooperarea teritorială și reglementarea politicii de coeziune. Conferința s-a desfășurat în cadrul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor "Open Days", prin intermediul căreia orașele și regiunile îsi prezintă capacitatea de dezvoltare și se evidențiază importanța implicării autorităților locale, pentru o bună dezvoltare a comunității europene.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu