23 octombrie 2012

Pregatiri pentru alegerile parlamentare

0 Comentarii
Marţi, 23 octombrie, la sediul Instituţiei Prefectului, a avut loc videoconferinţa conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor (M.A.I.) cu prefecţii, având ca tematică stadiul îndeplinirii acţiunilor din Calendarul de măsuri agreat, precum şi ultimele decizii şi măsuri identificate de Comisia Tehnică Centrală în vederea organizării în bune condiţii a procesului electoral. La videoconferinţă, la nivel central au participat Mircea Duşa – ministrul M.A.I, Radu Stroe, Ministrul delegat pentru Administraţie, Cătălin Constantin Chiper, Secretar de stat, Nicolae Căbulea, Sef al departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, reprezentanţii ai prefecturilor , în timp ce, la nivel local, prefectul Claudiu Octavian Şerban, subprefectul Constantin Dorian Pocovnicu, reprezentanţi locali ai instituţiilor publice deconcentrate cu atribuţii în organizarea alegerilor parlamentare, mass media băcăuană.

În decursul prezentării au fost abordate subiecte legate de stadiul încheierii licitaţiei de achiziţionare a serviciilor de tipărire a buletinelor de vot, de stadiul achiziţionării la nivel central a materialelor electorale, delimitarea secţiilor de votare, schimbările realizate în vederea optimizării activităţii din teritoriu. De asemenea, ministrul Mircea Duşa a accentuat importanţa respectării calendarului din perioada imediat următoare care presupune finalizarea punerii la dispoziţia primarilor, de către Direcţia Judeţeană de Statistică, a listelor electorale cu persoanele eligibile pentru vot, liste actualizate conform ultimelor reglementări legale, depunerea candidaturilor (6 noiembrie), începerea campaniei electorale (9 noiembrie), confirmarea candidaturilor (12 noiembrie). În acelaşi timp, pentru buna organizare a procesului electoral, Instituţia Prefectului, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu şi organizator al alegerilor, a primit un Plan detaliat de măsuri privind asigurarea de către lucrătorii M.A.I. a unui climat de siguranţă şi legalitate, atât în perioada de campanie electorală, cât şi în ziua scrutinului şi zilele imediat următoare până la închiderea efectivă a procesului electoral. Planul naţional de măsuri va fi urmat de realizarea la nivelul fiecărei prefecturi a unui Plan de măsuri local, personalizat pe zonele de risc deja identificate ţinând cont de experienţa deja acumulată la alegerile locale şi la organizarea referendumului.

În paralel cu aceste măsuri operative, Inspectoratele de Politie Judeţene şi Inspectoratele Judeţene de Jandarmi trebuie să acorde atenţie sporită fenomenului infracţional în creştere şi în special problematicii delicvenţei şi infracţionalităţii din jurul unităţilor şcolare şi a comportamentului agresiv al taximetriştilor. Pentru a avea maximă eficienţă operaţională, comandanţilor de arme prezenţi la întălnire li s-a recomandat să aibă o bună cooperare cu Poliţia Locală, care poate efectua misiuni de pază la locurile de afişaj. De asemenea, pentru buna instruire a lucrătorilor M.A.I. privind implementarea măsurilor de siguranţă stabilite, Ministerul Administraţiei şi Internelor va transmite tuturor prefecturilor din ţară un Ghid al incidentelor electorale, ca bază concretă de pregătire a misiunilor pe tot parcursul derulării procesului electoral.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu