22 aprilie 2013

Strategii de incluziune a romilor

0 Comentarii

Reprezentanța Națiunilor Unite în România și Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună”, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei  Europene în România, au organizat luni, 22 aprilie 2013, Conferința “Strategii de incluziune a romilor - de la intenții bune la rezultate reale”.
Comisarul European pentru Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune, László Andor, şi Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale, Familiei şi Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu, au deschis evenimentul de la București.
 
Scopul conferinței a fost identificarea de soluții eficiente, cu rezultate dovedite, precum și reînnoirea angajamanetul factorilor de decizie pentru a avansa agenda incluziunii sociale a romilor. România s-a angajat să îmbunătățească situația romilor și să ia măsuri concrete și măsurabile în ceea ce privește incluziunea socială. Pentru a putea fi realizate însă aceste deziderate este nevoie de o strategie integrată, eficientă și actualizată în linie cu cerinţele Strategiei Europene 2020.
Tema dezbaterilor din cadrul Conferinței a pornit de la Strategia Națională de Incluziune a Romilor și modul în care această strategie este reflectată în planurile de guvernare și în strategiile naționale, inclusiv în cele care vor fi cofinanțate în cadrul acordului de parteneriat între România și Uniunea Europeană pentru perioada 2014 - 2020.

În cadrul Conferinței, a fost prezentată și o analiză comparativă a situației incluziunii sociale a romilor din ultimii 15 ani. De asemenea, au fost prezentate modele de bună practică implementate de autorități centrale și locale, ONG-uri și organizații internaționale privind accesul romilor la servicii de educație, de integrare pe piața muncii, sănătate, precum și la intervenții integrate inclusiv care să asigure accesul la locuințe.
La conferință ce a avut loc la Hotel Intercontinental au participat peste 150 de persoane, reprezentanți ai Guvernului României, ai Președinției, ai Comisiei Europene, ai organizațiilor neguvernamentale, organismelor ce gestioneaza fonduri europene, agențiilor ONU și ai altor organizații internaționale. 





0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu