22 aprilie 2013

TelVerde de la CNA cu impact

0 Comentarii

De la lansarea numărului de TelVerde: 0.800.888.555, Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit peste 5.500 de apeluri telefonice.
 
Ca urmare a preluării unor şabloane de emisiuni din străinătate (de exemplu: reality-show-uri) de către unii radiodifuzori, CNA a identificat „formele fără fond” ale unor programe audiovizuale care promovează „vedete” fabricate după reţete occidentale. Nu se mai promovează cultura, ci brandul prostului gust.
 
Având ca scop responsabilizarea şi regenerarea audiovizualului românesc, CNA recomandă radiodifuzorilor îndepărtarea mediocrităţilor şi a violenţei de pe ecran, precum şi promovarea unor programe care să definească identitatea noastră culturală şi să-i ajute pe copii să crească armonios cu ei înşişi şi societatea în care trăiesc.
 
Prin intermediul Telverde, cu numărul 0.800.888.555, CNA oferă un serviciu telefonic gratuit, destinat semnalării cazurilor de încălcare a protecţiei copilului în domeniul audiovizualului.
„Bona” CNA iniţiază „educaţia media” prin invitarea minorilor de a-şi încredinţa mesajele şi întrebările despre „televizor” la telverde. Cu sprijinul părinţilor şi al profesorilor, „Bona” CNA îşi propune ca fiecare copil să facă diferenţa dintre bine şi rău în audiovizual, să îşi cunoască drepturile şi libertăţile.
 
La TelVerde pot apela şi persoanele care nu au acces la internet şi vor să se implice în susţinerea petiţiei online lansată cu scopul de a evalua necesitatea îmbunătăţirii unora dintre prevederile legislaţiei actuale ale audiovizualului.

Bine ca macar asa se mai sesizeaza si autoritatile din Romania!

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu