18 ianuarie 2015

Eminescu, un simbol al Ortodoxiei si Românismului

0 Comentarii
În contexul serbării Zilei Culturii Naționale, cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop Ioachim, la Roman și Bacău, au avut loc evenimente religioase și culturale care au marcat 165 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.
Un moment special dedicat Zilei Culturii Naționale a avut loc in data de 15 ianuarie, ora 10.30, și la Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu” din municipiul Bacău unde, cu binecuvântarea ÎPS Arhiepiscop Ioachim, a participat Corala ”Episcop Melchisedec” a preoților din Protopopiatul Bacău. Evenimentul intitulat ”Pentru totodeauna... Eminescu” a fost deschis de preoții băcăuani care, în fața unui auditoriu alcătuit din preoți, profesori, muzeografi și elevi,  au interpretat imnul național, după care doamna Mariana Popa, directoarea Complexului a prezentat câteva aspecte referitoare la legăturile dintre Biserică și cultură, menționând faptul că Biserica reprezintă leagănul culturii și civilizației românești ce l-a dăruit acestui popor pe Mihai Eminescu. 
A urmat apoi prelegerea susținută de prof.univ.dr. Ștefan Munteanu cu titlul ”Note eminescologice 2014”, în care s-au prezentat noutăți în ceea ce privește studiul operei marelui poet român.  Apreciatului profesor băcăuan i-au fost înmânate din partea ÎPS Ioachim, de către preotul protopop Costică Busuioc, ultimele volume apărute la editura ”Filocalia” a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Evenimentul dedicat Zilei Culturii Naționale a culminat  cu un moment artistic susținut de elevii Școlii ”Al. I. Cuza”, coordonați de prof. Marinela Potârniche.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu