25 august 2016

Clusterele, vectori ai dezvoltării lanturilor de valoare adăugată în Regiunea Dunării

0 Comentarii
Asociația Clusterelor din România – CLUSTERO, prin intermediul Consorțiului Clusterelor din Regiunea de Sud Est are onoarea de a vă invita să participați in perioada 05 – 06 octombrie 2016,  la conferința internațională – “Clusterele, vectori ai dezvoltării lanțurilor de valoare adăugată în Regiunea Dunării”, cu accent pe domeniul bioeconomiei.
Clustere. Strategia Dunării. Bioeconomie
Decalajul de competitivitate existent între țările din Estul Europei (printre care și România) și cele din Vestul Continentului are ca principale cauze gradul de inovare și de internaționalizare la nivelul întreprinderilor mici și mijlocii.
În acest context, integrarea clusterelor din România în lanțuri de valoare internaționale și multisectoriale reprezintă una dintre soluțiile viabile în procesul de “catch up” din punct de vedere al inovării.
Regiunea Dunării reprezintă un cadru propice acestei abordări deoarece reunește țări și regiuni aflate în diverse stadii de dezvoltare. Mai mult bioeconomia este unul dintre sectoarele cu potențial de excelență pentru România, având în vedere resursele și competentele existente în domenii precum energia, mediul, agricultura, securitatea și siguranța alimentară.
Manifestarea se bucură de prezența unor prestigioși reprezentanți ai organismelor europene reprezentative, institute de cercetare, universități, firme, clustere.
Brokeraj B2B, C2C
Pe lângă înaltul caracter științific și informativ, conferința națională a clusterelor are un puternic caracter aplicativ, înlesnind întâlnirile de afaceri bilaterale între firmele și clusterele europene participante în cadrul sesiunii de brokeraj derulată cu sprijinul Enterprise Europe Network.
Inscrierea la brokeraj este posibila prin completarea profilului de cooperare accesand site-ulhttp://businesspulse.ro/galati-brokerage/.
Oferta de promovare
Conferința vă oferă posibilitatea promovării produselor, tehnologiilor, serviciilor și competențelor dvs la nivel internațional ce are drept scop intrarea în parteneriate strategice la nivel dunărean. Avem în vedere printre altele Horizon 2020, COSME, INTERREG Danube. In cadrul conferinței este dedicat un timp special vizitării standurilor.
Oferta de promovare este disponibila online.
Informatii utile
Conferința se va ține în limba engleză conform programului. Sesiunile plenare vor beneficia de traducere.
Participarea este gratuita.
Sursa: www.ccibc.ro

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu