21 septembrie 2016

Concurs SOS Patrimoniul Cultural Băcăuan

0 Comentarii
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Colegiul Național „Costache Negri” Tg. Ocna, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Direcția Județeană pentru Cultură Bacău și Protoieria Onești au inițiat și organizat concursul: „SOS Patrimoniul Cultural Băcăuan”.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Colegiul Național „Costache Negri” Tg. Ocna, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Direcția Județeană pentru Cultură Bacău și Protoieria Onești au inițiat și organizat concursul: „S O S Patrimoniul Cultural Băcăuan”. Acest concurs s-a desfășurat în data de 19.09.2016 și a avut ca protagoniști 50 de elevi de la Colegiul Național „Costache Negri” Tg.Ocna. Scopul acestui concurs a fost promovarea valorilor de patrimoniu în rândul tinerilor și educarea tinerei generații în ideea respectului față de valorile patrimoniului cultural băcăuan.
După desfășurarea probelor juriul alcătuit din specialiștii numiți de D.J.C.Bacău și profesori ai Colegiului „C. Negri” a stabilit clasamentul câștigătorilor.
S-au acordat trei premii și trei mențiuni constând în telefoane mobile de ultimă generație și ceasuri cu radio.La final, toți elevii prezenți au primit diplome de participare.
„A fost o experiență extraordinară pentru elevii noștri și un bun prilej de a învăța lucruri noi despre bijuteriile arhitecturale și religioase din patrimoniul județului nostru care așteaptă să fie puse din nou în valoare”, a menționat profesorul de Religie Ortodoxă Văsâi Benone Paul.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu