19 septembrie 2016

Jandarmi bacauani in actiune

0 Comentarii
În perioada 12  – 18 septembrie 2016 Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a acţionat în zona de responsabilitate în scopul creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, asigurării ordinii şi siguranţei publice.
Organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, pe mijloace de transport în comun şi în alte zone de interes operativ, cunoscute cu mari afluenţe de public, desfăşurarea unor activităţi preventive în mediul şcolar, în vederea reducerii riscurilor de victimizare a elevilor şi personalului didactic, derularea unor misiuni specifice în cooperare cu instituţii abilitate ale statului, constatarea unor fapte cu caracter contravenţional şi infracţional au constituit câteva repere de interes din aceasta perioadă.
De asemenea, la nivelul unităţii au fost executate misiuni specifice de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în mediul rural atât independent cât şi în cooperare cu poliţia.
Pe timpul executării acestor misiuni jandarmii din cadrul unităţii au aplicat 35 sancţiuni cu avertisment şi 79 de sancţiuni contravenţionale cu amendă, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 14.000 lei; de asemenea, jandarmii din cadrul unităţii au constatat şi trei fapte cu caracter penal.
Exemplificăm situaţia din data de 16.09.2016 când jandarmii din cadrul unui echipaj de ordine şi siguranţă publică au fost sesizaţi de către lucrătorii R.A.T.C. Bacău despre faptul că într-un mijloc de transport în comun se află o persoană recalcitrantă. Având în vedere aspectele sesizate jandarmii s-au deplasat la faţa locului unde l-au identificat pe numitul Andrei C. în vârstă de 20 de ani din Bacău iar în urma efectuării controlului corporal sumar au găsit asupra acestuia un spray iritant lacrimogen;
Persoana în cauză a fost condusă la sediul Secţiei 1 de Poliţie Bacău pentru audieri şi continuarea cercetărilor.
În cauză sunt efectuate verificări sub aspectul comiterii de către persoanele implicate a unei fapte susceptibile infracţiunii de port fără drept de obiecte periculoase.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu