22 septembrie 2016

O delegatie din Ucraina va efectua in perioada 21 - 22 septembrie o vizita de lucru in judetul Bacau

0 Comentarii
În perioada 21-22 septembrie, o delegație de experți în domeniul protecției copilului din Ucraina va efectua o vizită de lucru în județul Bacău.
Principalul scop al vizitei delegatiei ucrainiene il reprezinta acumularea cunostintelor necesare in procesul de reforma a sistemului de protectie a copilului. Mai exact, membrii delegatiei vor primi informatii despre pasii ce trebuie urmati in vederea dezinstitutionalizarii copilului, vor beneficia de date certe referitoare la etapele reformei, provocarile intampinate, oportunitatile create, lectiile invatate si solutiile implementate de catre echipa de specialisti ai judetului Bacau, in contextul in care Bacaul a fost judet pilot in ceea ce priveste dezinstitutionalizarea, si pentru celelalte judete din Romania.
O prima intalnire pentru conturarea strategiei necesare pentru aplicarea politicilor de dezinstitutionalizare din Ucraina a avut loc in luna martie a.c, cand la invitatia Administratiei Prezidentiale din Ucraina, institutiile se specialitate din Romania au fost reprezentate de Sorin Brasoveanu - director al DGASPC Bacau – judetul nostru fiind unul dintre primele judete din tara ce se afla in etapa finalizarii acestui proces de dezinstitutionalizare.
Programul celor două zile include întâlniri cu reprezentanți ai Consiliului Județean, ai instituțiilor publice și profesioniștii din cadrul DGASPC Bacău, precum și vizitarea unor servicii sociale create în procesul de reformă a sistemului de protecție a copilului.
Pe agenda discuţiilor la întâlnirile membrilor delegaţiei cu reprezentanţii autorităţilor din județul Bacău se vor afla teme precum: rolul Consiliului Județean Bacău în realizarea reformei sistemului de protecția a copilului, respectiv pașii ce au fost urmați de DGASPC în procesul trecerii de la îngrijirea instituțională la îngrijirea în servicii de tip familial, dezvoltarea serviciilor sociale la nivelul județului Bacău.
În cadrul celor două zile, oaspeții ucrainieni vor vizita: Adăpostul de zi și de noapte pentru copiii străzii „Morcoveață”, un apartament social, Complexul „Ștrand” din cadrul Centrului Rezidențial ProFamilia, o casă de tip familial pentru copii cu dizabilități din cadrul Centrului de Servicii Sociale „Ghiocelul”, Centrul de Recuperare pentru copilul cu dizabilități din cadrul Centrului de Servicii Sociale „Ghiocelul” și o familie de asistenți maternali profesioniști care are în îngrijire copii cu dizabilități.
Vizita de lucru din judetul Bacau este urmata de întâlniri la nivel central cu Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, reprezentanți ai Ministerului Educației și președintele Autorității Naționale Pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.
Din delegație vor face parte: MYKOLA KULEBA - Avocatul Copilului, din partea Instituției Prezidențiale, OLENA REMEN - Director al Unității de Sprijin Executiv pentru Avocatului Copilului - Administrația Prezidențială, RUSLAN KOLBASA - Director Departament Protecția Drepturilor Copilului și Probleme de Adopție, SYMONENKO TITIANA – Sef Departament Educație pentru Copiii cu Nevoi speciale - Ministerului Educației, ROMANOVA NATALIA – Director adjunct al Administrației de Stat - Regiunea Chernygov și MARIANA IANACHEVICI – Președinte Coaliția Childpact, Președintele Alianței ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei din Republica Moldova. Delegației se alătură și reprezentantul UNICEF România, Eduard Petrescu cu scopul de a prezenta oaspeților ucrainieni modelul pachetului minim de servicii integrate, de asemenea, model pentru care judetul Bacău.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu