20 septembrie 2016

Premii si binecuvântare pentru elevii romascani

0 Comentarii
Elevii romașcani remarcați pentru rezultatele deosebite la învățătură și la Olimpiada de Religie au fost premiați în cadrul celei de-a IV-a ediții a proiectului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”, desfășurată sâmbătă, 17 septembrie, în Parcul ”Episcop Melchisedec„ din Roman.
Zeci de elevi romașcani, cu rezultate excelente la învățătură și participanți la Olimpiada de Religie, au fost premiați sâmbătă, 17 septembrie, cu diplome și premii constând în bani, rechizite școlare și dulciuri, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Proiectului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, manifestările din acest an s-au desfășurat în Parcul ”Episcop Melchisedec” din municipiul Roman. În spiritul respectării și promovării valorilor moștenite, această ediție a manifestărilor social cultural-spirituale a debutat cu intonarea imnului alcătuit în cinstea Episcopului Melchisedec Ștefănescu.  După slujba de Te Deum, oficiată de un sobor de preoți în frunte cu părintele arhimandrit Andrei Ioniță, mare eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale din Roman, și rugăciunea de binecuvântare a elevilor la început de an școlar, trupa de teatru ‟Micul prinț”, alcătuită din copii Centrului de zi ‟Sf. Dionisie Exiguul” din cadrul Asociației ‟Sf. Voievod Ștefan cel Mare” - Hârja, au pus în scenă piesa de teatru ‟Tânărul și Iisus”, după poemul cu același titlu alcătuit de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioachim.
”În cadrul acestei activități au fost evidențiați 56 de elevi din școlile romașcane, care au încheiat anul școlar 2015-2016 cu media generală 10, alături de 30 de elevi participanți la Olimpiada de Religie, trei dintre aceștia urcând pe podium la faza județeană. Elevii au primit diplome și premii în bani. 
Toți copiii prezenți la eveniment au primit produse de patiserie, dulciuri și rechizite școlare. Prezența noastră în acest spațiu ne onorează și ne obligă în egala măsură și credem că nici un efort nu este prea mare în împlinirea celor lăsate nouă prin testament de vrednicul de pomenire ierarh Melchisedec Ștefănescu”, a declarat părintele Dragoș Munteanu, protopop de Roman. ”Mulțumim pe această cale preotului inspector Mâță Ilarion, Președintele Asociației, și doamnei Alina Puiu, coordonator al Centrului de zi”, a mai spus protopopul Munteanu.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu