20 septembrie 2016

Radu Preda va conferentia la Roman si la Bacău

0 Comentarii
Fundația ”Episcop Melchisedec” Roman continuă seria de conferințe începută anul trecut, prin prezentarea publicului romașcan, miercuri, 21 septembrie 2016, ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Roman, precum și publicului băcăuan, joi, 22 septembrie 2016, ora 18.00, în Aula Moldova a Univ. ”G. Bacovia”, a D-lui Radu Preda, cunoscută voce în planul societății civile.
Radu Preda (n. 1972, Galați) este directorul executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER). Potrivit propriului CV, este conferenţiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
De asemenea, este titularul singurei catedre de teologie socială ortodoxă din România şi profesor-invitat al Universităţilor din Paris, Florenţa, Hanovra şi Viena.
A făcut studii la Bucureşti (licenţă), Heidelberg, Paris şi Roma (pregătirea doctoratului) şi la Salonic (post-doctorat). Radu Preda este director-fondator al Institutului Român de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale şi Inter-religioase (INTER), Cluj-Napoca. Titlul științific de doctor în teologie l-a obținut la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.
Teologul clujean Radu Preda este cunoscut drept unul dintre cei mai valoroşi intelectuali ortodocşi din România. În repetate rânduri, el a lansat teme de reflecţie pentru ierarhii Bisericii Ortodoxe Române şi a reuşit să schimbe multe atitudini, în sensul unei deschideri a bisericii majoritare faţă de societatea contemporană.
Intrarea la aceste evenimente este liberă în limita locurilor din sală.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu