28 aprilie 2017

Echipa de conducere completa la Consiliul Judetean Bacau

0 Comentarii

Aleşii judeţului s-au întâlnit joi, 27 aprilie 2017 în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Bacău. Ordinea de zi a cuprins 15 proiecte de hotărâri, fiecare dintre ele cu impact asupra comunităţii băcăuane. Fie că a fost vorba despre aprobarea contului de execuţie bugetară aferent primului trimestru din acest an sau despre atribuirea licenţelor de traseu, despre proiecte în parteneriat cu Universitatea ”V. Alecsandri”  sau cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal, materialele aflate în mapa consilierilor au fost dezbătute în comisii, lucrate amendamentele, aprobate.
     Unul dintre punctele importante a fost alegerea noului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bacău în persoana lui Silviu Ionel Pravăţ. Cu un număr de 24 de voturi din totalul de 34 de judeţeni prezenţi, Silviu Pravăţ s-a impus în faţa contracandidatului la această funcţie, consilierul Cezar Olteanu, propunerea PNL. Silviu Pravăţ îl înlocuieşte pe Ionel Floroiu, vicepreşedinte în mandatul 2012-2016 care şi-a înaintat demisia la finele anului 2016 ca urmare a alegerii în funcţia de deputat în urma alegerilor parlamentare. Noul vicepreşedinte a fost propus şi validat pe lista consilierilor judeţeni în ultima şedinţă de consiliu ca urmare a vacantării mandatului consilierului Dorian Pocovnicu. 
     Membri noi au fost aleşi şi la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bacău (A.T.O.P.). Subprefectul Valentin Ivancea a fost validat ca membru de drept iar Carmen Dima, consilier judeţean a fost desemnată ca membru în comisie. ”Vă mulţumesc pentru încrederea acordată şi sper ca alături de dumneavoastră să facem ca A.T.O.P -ul să fie eficient în favoarea cetăţeanului”, a precizat Valentin Ivancea, subprefect. 
     Ordinea de zi a şedinţei a cuprins şi aprobarea contului de execuţie bugetară pe primul trimestru din 2017 a judeţului Bacău ca şi trecerea unui teren de 83 mp, din municipiul Bacău, str. Spiru Haret, nr. 2, din domeniul public al judeţului în domeniul public al municipiului. 
     Regia Autonomă Aeroportul Internaţional ”George Enescu” din Bacău a supus dezbaterii bugetul de venituri şi cheltuieli aferent anului 2017, care a fost aprobat fără modificări. 
     Consilierii judeţeni au votat şi actualizarea programului public de transport persoane prin servicii regulate pentru perioada 2014-2019, pe unele trasee judeţene iar o serie de societăţi de transport au primit licenţe de traseu pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale. Aceste servicii se efectuează de către operatorii de transport în baza licenţei de traseu şi a caietului de sarcini aferent, eliberat de către consiliile judeţene cu avizul agenţiilor teritoriale ale Autorităţii Rutiere Române. Noile licenţe de traseu deservesc în mod special zone limitrofe municipiului unde asigură transportul personalului angajat la societăţi de producţie (textile - confecţii, componente electromecanice şi electronice etc). 

     Un moment emoţionant în cadrul şedinţei l-a constituit intervenţia Prefectului judeţului, Maricica Coşa. Fost consilier judeţean timp de 2 mandate, aceasta a ţinut să îşi exprime recunoştinţa faţă de foştii colegi, alături de care s-a format ca specialist în administraţia publică locală. ”Astăzi îmi iau la revedere de la cei alături de care m-am format în administraţie. Am început acest drum în 2008, alături de preşedintele Dragoş Benea şi de dumneavoastră, propusă de o echipă a Partidului Conservator. Cred că, dacă eşti un om cerebral niciodată nu poţi uita rădăcinile din care provii, locul unde te-ai format ca şi om în administraţia publică locală. Mă simt emoţionată pentru că formarea mea a început aici, printre dumneavoastră. Am considerat că acceptând funcţia de prefect nu înseamnă o despărţire de Consiliul Judeţean, proiectele judeţului sunt foarte importante pentru Instituţia Prefectului şi îmi doresc în continuare o bună colaborare cu dumneavoastră domnule preşedinte şi cu foştii mei colegi”. 
     La rândul său, Sorin Braşoveanu, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău a punctat, poate cel mai important aspect, parteneriatul: ”cred că împreună cu domnul subprefect, în echipa completă vom avea o colaborare bună pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut. Simt că timpul îşi pune în fiecare zi amprenta şi ne presează cu tot ceea ce avem de realizat pentru judeţ”. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu