23 aprilie 2017

Harta serviciilor sociale si medicale a judetului Bacau

0 Comentarii
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a primit joi, 20 aprilie, o delegație de specialiști în probleme de Protecția Copilului care s-au implicat în implementarea cu succes a Proiectului “Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității în județul Bacău”, realizat în parteneriat cu UNICEF. În cadrul acestui proiect a fost folosită pentru prima dată aplicația AURORA – un instrument de lucru inovativ, extrem de util asistenților sociali și referenților comunitari, care ajută profesioniștii de la nivelul comunității să identifice, înregistreze și să administreze cazurile copiilor vulnerabili și ale familiilor lor. De asemenea, aplicația generează date la nivel local și județean și ajută decidenții să prioritizeze resursele și politicile publice.
      Delegația formată din medici, asistenți, psihologi, împreună cu specialiști ai UNICEF a fost condusă de Voica Pop, specialist UNICEF în Protecția Copilului,  dr. Dana Fărcășanu și dr. Daniel Ciurea, de la Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate (CPSS), Diana Chiariacescu, Federația Organizațiilor pentru Servicii Sociale (FONSS), Andrei Blaj și Alexandru Artimon, AB4 System (parteneri Aurora) și Alexandra Grigorescu Boțan de la UNICEF România.
     Discuțiile s-au concentrat asupra pașilor care trebuie parcurși în vederea realizării unei Hărți a Serviciilor Sociale și Medicale a județului Bacău, ce se dorește a fi o continuare a Proiectului “Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității în județul Bacău”. Realizarea unei asemenea hărți va oferi o imagine completă cu privire la nevoia de intervenții ce pot fi prioritizate în cadrul Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului. 
     În cadrul discuțiilor, președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu și-a exprimat aprecierea față de implementarea acestui nou proiect-pilot la Bacău. "Această hartă va fi un instrument deosebit de important în activitatea de Asistență Socială. O astfel de evidență poate justifica direcțiile de acțiune care au la bază nevoile populației și care vizează completarea dezvoltării cu servicii specifice, pe care o considerăm mai eficace și eficientă comparativ cu o abordare ce are la bază doar date administrative cum ar fi mărimea populației, dimensiunea localității etc. Rezultatele recensământului comunitar efectuat în cadrul acestui proiect (doar în 38 unități administrativ teritoriale), suprapuse peste harta serviciilor, pot genera o imagine completă cu privire la nevoia de intervenții ce pot fi prioritizate în cadrul Strategiei noastre de dezvoltare. Experiența câștigată pe teren poate fi exploatată în procesul de identificare a problemelor cu care se confruntă comunitățile locale, pentru crearea unui echilibru între atenția acordată infrastructurii necesare dezvoltării comunităților și investiția în resursa umană esențială în procesul de dezvoltare durabilă”, a declarat președintele Brașoveanu.  

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu