28 aprilie 2017

Jandarmii la datorie de 1 Mai

0 Comentarii
Pe timpul ,,minivacanţei” de 1 Mai, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău  se va afla în mijlocul cetăţenilor şi le va garanta acestora un climat optim de ordine şi siguranţă.  
        Echipajele de jandarmerie vor executa, atât independent cât şi în sistem integrat, activităţi de patrulare în zonele şi arterele intens circulate, în zonele de agrement fiind în măsură să intervină de urgenţă pentru a preveni sau combate, la nevoie, incidentele la adresa ordinii şi siguranţei publice. Concomitent cu asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, peste 300 de jandarmi băcăuani vor executa misiunile permanente de pază și protecție la obiectivele din responsabilitate în vederea prevenirii faptelor antisociale.
        Structurile montane si balneare de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean  Bacău, vor monitoriza permanent zonele turistice Slănic Moldova, Tîrgu Ocna, intensificând acţiunile în zona de competenţă şi vor veghea la menţinerea ordinii publice, fiind pregătiţi să intervină și în situaţii de urgenţă.
       Pentru a evita  situaţiile nedorite, jandarmii montani sfătuiesc turiştii să aibă în vedere următoarele recomandări:
-să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, condiţiilor climaterice locale, să consulte prognoza meteo înainte de a pleca în drumeţii;
-să dețină echipament adecvat zonei de munte şi trusă de prim ajutor;
-să folosească numai traseele marcate şi să urmească marcajele de pe traseu;
-să nu folosească mijloace sau vehicule motorizate fără permis de acces în zona muntoasă.

     De asemenea, cetăţenii sunt rugaţi să anunţe la numărul unic de urgenţă 112 orice incident sau orice altă problemă legată de ordinea şi liniştea publică.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu