1 mai 2017

Actiunile Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău în perioada minivacantei de 1 Mai

0 Comentarii
Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va asigura ordinea şi liniştea publică în zona de competenţă în perioada 29 aprilie - 02 mai 2017.

În această perioadă, efective din cadrul unităţii vor desfăşura misiuni specifice în zona de competenţă, în zone de agrement şi pe trasee turistice, pe linia menţinerii unui climat de siguranţă pentru cetăţeni, prevenirii şi combaterii faptelor antisociale precum şi asigurării ordinii şi liniştii publice.
Jandarmii vor desfăşura acţiuni atât în mediul urban cât şi în mediul rural, fiind vizate zonele aglomerate şi intens circulate din apropierea discotecilor, restaurantelor şi cluburilor de noapte pentru a evita orice situaţie de tulburare a ordinii şi liniştii publice, astfel încât toţi cetăţenii să se bucure de acest week-end prelungit.
De asemenea jandarmii vor desfăşura acţiuni de prevenire a faptelor antisociale fiind prezenţi în mijloacele de transport în comun, acţionând pentru siguranţa călătorilor.
În această perioadă vor fi desfăşurate acţiuni specifice în zonele de agrement frecventate de turişti, având ca obiectiv respectarea normelor legale referitoare la activităţile de picnic cât şi asigurarea unui climat de linişte.     
Concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada 29.04 – 02.05.2017, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Bacău vor gestiona o serie de evenimente publice printre care amintim:
- festivalul internaţional de dans sportiv Bacău Dance Open, eveniment care se va desfăşura în perioada 28 – 30 aprilie la Centrul de Afaceri şi Expoziţii din municipiul Bacău.
- asigurarea măsurilor de ordine publică în zona bisericii Sfinţii Trei Ierarhi din localitatea Răuceşti, din judeţul Neamţ, pe timpul desfăşurării slujbei religioase de sărbătorire a hramului bisericii.
- asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice prilejuite de sărbătorirea zilelor localităţii Galbeni, comuna Nicolae Bălcescu judeţul Bacău precum şi cele din localităţile Doljeşti şi Răuceşti, judeţul Neamţ ;

Jandarmii din cadrul dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică vor acţiona în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului contravenţional şi infracţional, îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate, adoptarea unor măsuri eficiente de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zonele de agrement, pe traseele turistice; de asemenea, se va asigura intervenţia la evenimentele semnalate prin S.N.U.A.U. 112 şi acordarea primului ajutor medical pentru salvarea vieţii persoanelor care au suferit accidente. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu