1 mai 2017

Excursie pentru copii cu autism

0 Comentarii
Campania de conștientizare a autismului intitulată ”Autismul - O lume aparte cu suflete curate” se află la sfârșit. Așa că, ultima activitate desfășurată a fost o excursie binevenită și mult așteptată pentru copii. Având experiența unei excursii anterioare, organizată anul trecut și cunoscând nevoia copiilor, Fundația ”Episcop Mechisedec”- Filiala Bacău a organizat o excursie specială pentru copii cu autism de la Centru de zi pentru persoane cu autism ”Sf. Cosma și Damian” Bacău. Cei cinci copii de la grupă, însoțiți de terapeuții centrului au mers în excursie la Salina din Târgu Ocna și la Slănic Moldova.
Scopul campaniei a fost conștientizarea, acceptarea și integrarea copilului cu autism în comunitate. Asa că, această excursie le-a dat ocazia copiilor să accepte locuri și spații noi, să schimbe rutina zilnică cu care sunt învățați și de ce nu, să interacționeze și cu alte persoane. Totodată, această drumeție a venit și în întâmpinarea terapeuților. Ei au avut ocazia să generalizeze orice fel de stimul care poate exercita control asupra comportamentului copilului.
În Terapia Comportamentală Aplicată, terapie recunoscută copiilor cu autism și practicată la centrul nostru,  controlul exercitat de stimul asupra comportamentului înseamnă că acel comportament se manifestă doar în prezența acelui stimul. Terapeuții de caz ai copilului au avut prilejul să observe comportamentul copilului în afara orelor de terapie sau în afara centrului, problemele pe care le întâmpină și cum putem ajuta, împreună cu părinții pentru îmbunătățirea acestora. De altfel, a fost un moment relaxant și pentru terapeuți. Au trăit o zi frumoasă alături de copii.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu