27 iunie 2017

Administratia publica, pilon in lupta antidrog

0 Comentarii
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat sâmbătă, 24 iunie 2017 la conferința „Administrația Publică, pilon central al Strategiei Naționale Antidrog", organizată la Galați, din inițiativa Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (C.I.A.D.O.). Alături de președintele Brașoveanu s-au aflat președintele C.I.A.D.O., acad. Constantin Bălăceanu Stolnici, președintele executiv C.I.A.D.O. România, Lazăr Gigel, primarul municipiului Galați, autorități locale din Galați, Brăila, Vrancea,  Tulcea, Buzău, dar și reprezentanți ai Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Academicianul Bălăceanu Stolnici a prezentat efectele devastatoare asupra organismului uman ale drogurilor și a vorbit despre necesitatea schimbării mentalității societății față de consumatori și foștii consumatori de droguri în vedea reintegrării acestora în societate. "Noi luptăm pentru ca acești consumatori de droguri — niște victime ale celor care comercializează drogurile — să nu mai fie marginalizați. Cunoaștem cazuri de foști consumatori care vin la noi și ne spun: ”noi ne-am dezintoxicat, dar în continuare suntem arătați cu degetul, ni se spune (...) drogați”. Este necesară o corecție a acestei situații, o corecție în care trebuie să se implice toți. De asemenea, este nevoie de un efort mult mai mare în domeniul curativ. Noi nu avem destule instituții pentru dezintoxicare. Apoi trebuie să îi înțelegem pe acești oameni, să îi reintegrăm. Eu cunosc foști consumatori care s-au reintegrat în societate, care au devenit oameni utili în mașina socială", a declarat președintele C.I.A.D.O. România.
    La rândul său, președintele Sorin Brașoveanu a subliniat faptul că ”traversăm o perioadă în care zi de zi, din ce în ce mai mulți copii, adolescenți și tineri, din diverse motive, încearcă să iasă din anonimat, să fie și să se comporte „diferit”, evadând astfel din monotonie și din cotidian. De multe ori și din nefericire, această „evadare” se realizează cu ajutorul substanțelor stupefiante, adeseori ”evadarea” transformându-se în fapt într-o adevărată „întemnițare”.
     Problema consumului de droguri poate fi doar problema unui singur individ sau a unui grup restrâns de indivizi, dacă privim lucrurile la modul superficial și dezinteresat. Și aceasta pentru că, până la urmă, fiecare „își alege” calea și astfel, se impune justificat întrebarea: cine poartă responsabilitatea alegerii, dacă nu însăși persoana care alege?
     Și este adevărat! Pentru început efectele consumului de droguri vor fi resimțite în primul rând de consumator și de persoanele apropiate acestuia. Doar că, adunate toate persoanele care „aleg” calea aceasta și toate sufletele chinuite de lângă ele, vom constata că problema consumului de droguri transcende caracterul personal și devine o problemă comunitară, a noastră a tuturor membrilor comunității în care trăim.
     Dezideratul Organizației Națiunilor Unite, care la Adunarea Generală din 1987 a stabilit ca la data de 26 iunie, la nivelul tuturor țărilor membre să fie marcată Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului ilicit de Droguri, este acela de a avea o societate fără consum, devenind astfel și dezideratul nostru.
     Tema stabilită pentru marcarea acestei zile în anul 2017 - ”Întâi ascultă!” se adresează de data aceasta adulților pentru care este imperios necesară preocuparea constantă de a construi un viitor sigur copiilor”. ”În final, vreau să le mulțumesc celor de la C.I.A.D.O. România și tuturor celor implicați pentru organizarea acestei conferințe, doar ascultându-i și înțelegându-i pe copii și tineri, facem primul pas pentru a-i ajuta să se dezvolte sănătos și în siguranță!
”, a mai adăugat președintele Brașoveanu.

    Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos din Galați și s-a bucurat de prezența unui numeros public, format din zeci de voluntari C.I.A.D.O., tineri liceeni care în această săptămână au desfășurat la Galați campania "No Drugs Revolution".

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu