1 iunie 2017

Bucuria Copilariei sarbatorita in Centrele Rezidentiale

0 Comentarii
În fiecare an, în toate centrele rezidențiale din cadrul DGASPC Bacău, Ziua Internațională a Copilului, a fost sărbătorită cu multă bucurie și entuziasm atât de copiii din sistemul de protecție, cât și de toți cei care se îngrijesc să le facă viața mai frumoasă.

1.Centrul de Servicii Sociale “Alexandra” Onești
Beneficiarii centrului împreună cu copiii din grădinițele și școlile din comunitate participă la Festivalul “Impreună suntem puternici”, dedicat Zilei Internationale a Copiilor, festival ce se va desfășura în foișorul Parcului Municipal din Onești în data de 31.05.2017.

2. Centrul de Servicii Sociale “Ghiocelul” Bacău va organiza împreună cu sprijinul partenerilor Sindrom Down Bacau, Europedirect și Primaria Bacau jocuri sportive dedicate Zilei Copilului la Sala de atletism și vor viziona piesa „Albă ca Zăpada” laTeatrul Municipal Bacau. O parte din beneficiary vor participa la o excursie la Piatra Neamt- Bicaz- Lacul Rosu. La sediul administrativ- din Aleea Ghioceilor se va organiza activitatea cultural- educativa „Festivalul copilariei”împreună cu Asociatia „Carticica cu povești”.
3. Centrul de Intervenție Specializată în Domeniul Protecției Familiei (Centrul Maternal) va organiza următoarele activități:
Miercuri, 31 Mai 2017, ora 18, specialiști și beneficiari vor participa alături de părinți, bunici, cadre didactice și studenți la Conferința PARENTING, ANTIPARENTING ȘI EDUCAȚIE PENTRU PĂRINȚI susținută de Lect. univ.dr. OANA MOȘOIU, coordonatorul programului de formare Școala Familiei. Evenimentul va avea loc la Universitatea George Bacovia Bacău, amfiteatrul B2, unde sunt așteptați toți cei interesați de acest subiect. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, de aceea, vă invităm să vă  anunțați participarea pentru rezervarea unui loc la unul din telefoanele 0758.326.580/ 0741.668.083 sau email bacau@scoala-familiei.ro.
Copiii peste trei ani însoțiți de mamele lor și educatori din Centrul Maternal vor merge la locul de joacă de la Arena Mall. Evenimentul este sponsorizat, în cadrul proiectului ,,Împreună luminăm suflete”, de părinții copiilor de la Grădiniţa cu program normal nr. 16 din cadrul Şcolii Gimnaziale ,,Alecu Russo” Bacău.

4. Centrul Rezidential ”Pro-Familia” Bacau va desfășura următoarele activități: o excursie la Piatra Neamț pentru 8 copii și 2 însoțitori, cu trenul (1 iunie), o excursie la Tg. Ocna pentru 15 copii și 2 însoțitori, cu microbuzul (1 iunie), activități de socializare (picnic) pentru 20 copii și 2 însoțitori în Parcul Gherăiești (1 iunie), spectacolul de teatru ”Neghiniță” pentru 20 copii și 3 însoțitori (4 iunie) și o vizită Baza 95 Aeriană pentru 18 copii și însoțitori (4-10 iunie, în funcție de condițiile meteo).

5. La Reteaua de Apartamente Casa Mea pe 01.06.2017 se vor organiza: “Concurs desene pe asfalt” în Parcul “Cancicov” Bacău, program recreativ în Parcul “Catedralei”  (face - painting) pentru 17 beneficiari. La Buhuși vor participa la spectacolul de la Casa de Cultură, serbări organizate la Clubul elevilor și în Parcul Copiilor Buhuși și o excursie la Ciolpani pentru 11  beneficiari.
În Comănești, 18 beneficiari vor participa la serbări organizate în Parcul “Dimitrie Ghika” și la picnic. 18 beneficiari din Onești vor participa la Serbarea din Parcul Municipal Onești, iar la Biblioteca Municipiului Onești - vizionarea filmului “Plouă cu baloane”, atelier de creație “Tărâmul de joacă”, expoziție de pictură pentru copii.

6. Centrul Multifuncțional pentru tineri în dificultate “Henri Coandă” Bacău
În perioada 22.05 – 02.06.2017 beneficiarii vor vizita următoarele obiective turistice și religioase: Parcul Municipal Roman, Arhiepiscopia Romanului și a Bacăului, Mănăstirea Tisa – Silvestri Bacău, Mănăstirea Ciolpani și Mănăstirea” Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” Runc.
La Sărbătoarea Rusaliilor, 5 Iunie, beneficiarii vor participa în cursul dimineții la Slujba de Rusalii ce va avea loc la Biserica Sfântul Dumitru- Narcisa.
Beneficiarii de la Adăpostul de zi și de noapte pentru copiii străzii Morcoveață și de la Centrul de Primire în Regim de Urgență precum și alți beneficiari din toate celelalte centre vor participa la activități organizate de autoritățile municipale și vor petrece alături de voluntari în Parcul Cancicov, Parcul Catedralei și Piațeta Tricolorului în perioada 01.06.2017-04.06.2017.

In toate centrele se vor desfășura activități specifice zilei de 1 iunie: mese festive cu tort, dulciuri și băuturi răcoritoare, desene pe asfalt și baloane, jocuri distractive, cântece și voie bună.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu