15 iunie 2017

Gala UNICEF - Investitia in adolescenti - o prioritate

0 Comentarii
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat miercuri, 14 iunie 2017 la București, la Gala UNICEF. Copii și adolescenți, reprezentanți ai autorităților centrale și locale cu atribuții în promovarea și respectarea drepturilor copilului, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai sectorului privat, ai mediului academic și jurnaliști s-au reunit la acest eveniment de amploare, pentru a transmite mesajul că investiția în adolescenți trebuie să fie o prioritate. Gala UNICEF s-a dorit a fi, în primul rând, o bună oportunitate pentru a celebra parteneriatele și progresele făcute în ceea ce privește respectarea și promovarea drepturilor copilului în România și în întreaga lume.  
    Proiectele prezentate cu această ocazie au avut ca punct de plecare premisa că adolescenții sunt tot copii care au nevoie în continuare de încurajare, îndrumare și protecție și este foarte important ca autoritățile centrale și locale, profesioniștii care lucrează cu adolescenții precum și părinții să înțeleagă ce se întâmplă în această perioadă a vieții.
    Județul Bacău s-a făcut remarcat prin proiectele pilot derulate în comunitățile băcăuane, proiecte al căror impact și rezultate ar putea fi implementate la nivelul întregii țări. 
    ”Proiectele de suflet ale județului nostru înseamnă „Servicii comunitare pentru copii” dar și ”Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităților”. Fie că vorbim despre copii cu vulnerabilități sau despre cadre didactice ori părinți, fiecare dintre aceste categorii beneficiază de servicii personalizate. Aceasta pentru că proiectele amintite includ mai multe componente, respectiv un pachet minim de servicii, pachet de  educație incluzivă de calitate și campanii de informare, conștientizare și educare pentru copii și părinți deopotrivă”, a declarat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău. Serviciile integrate pentru copii și adolescenți răspund foarte bine realităților din teren și sunt un bun exemplu pentru beneficiile parteneriatelor dintre autoritățile publice, instituțiile deconcentrate și comunitățile locale. Un alt proiect adresat copiilor și adolescenților băcăuani este «Învăț, știu, pot!» care permite Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului să completeze pachetul de servicii sociale asigurat în prezent adolescenților și tinerilor aflați în situație de vulnerabilitate. ”Investiția în educația continuă a copiilor și a adolescenților contribuie la creșterea incluziunii sociale, iar o astfel de oportunitate cu siguranță poate schimba destine”, a subliniat Sorin Brașoveanu referindu-se la acest proiect.
    La acest eveniment au fost prezenți copii din comunități din județul Bacău (mai exact din comunele Colonești, Răchitoasa, Motoșeni și Glăvănești) în care se implementează proiectul „Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității” care au prezentat un program artistic și au cântat alături de Smiley. 
     Cel mai important mesaj transmis cu această ocazie a fost acela că toți cei 1.9 milioane de adolescenți din țara noastră, indiferent de mediul din care provin, de abilități sau dizabilități, trebuie să aibă acces la educație de calitate, să meargă la școli unde se simt bineveniți și unde pot își pot dezvolta competențele și aptitudinile non-cognitive care să îi ajute să reușească în viață: încrederea în sine, optimismul, curiozitatea, reziliența, colaborarea și comunicarea.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu