27 iunie 2017

Momente solemne de Ziua Drapelului

0 Comentarii
Ziua de 26 iunie 2017 a adus un eveniment încărcat de o simbolistică aparte, Ziua Drapelului. Începând cu ora 12.00, Piața Tricolorului a găzduit suita de activități dedicate acestui moment. În prezența reprezentanților autorităților publice locale, a garnizoanei Bacău, a preoților și a unui public numeros a fost intonat imnul național și a fost arborat drapelul României. Alocuțiunile rostite cu acest prilej au reamintit semnificația culorilor steagului nostru dar și parcursul istoric și simbolic al acestuia. 
     Este o zi în care românii privesc cu respect către tricolor și aduc un omagiu tuturor eroilor care s-au jertfit pentru Romania, indiferent dacă istoria îi consideră astăzi, învinși sau învingători. Este un moment în care, mai mult ca oricând, trebuie să reflectăm la simbolistica drapelului național, la istoria acestei încercate țări și mai ales la contribuția valoroasă pe care fiecare dintre noi o putem avea la construirea viitorului ei.
  
   Pentru noi, românii, drapelul tricolor pe care îl arborăm astăzi este sinonim cu idealul de unitate și independentă națională. Drapelul țării ne reamintește tuturor în fiecare zi, că patriotismul nu trebuie să fie ca o haină de sărbătoare, pe care o îmbrăcăm de câteva ori pe an. Patriotismul este o stare de spirit, o atitudine permanentă cu care toți suntem datori României. Vorbind de patriotism, vorbim despre respectul fată de simbolurile naționale, drapelul, stema și imnul, care dăinuie de peste veacuri peste hotarele vechii Dacii, iar noi, trăitorii acestor meleaguri avem obligația să le prețuim așa cum se cuvine și să le transmitem generațiilor următoare ca un adevărat arc peste timp, așa cum ne-au lăsat cu limbă de moarte iluștrii noștri înaintași. Fiecare dintre noi este parte a istoriei și suntem cu toții datori să cinstim cum se cuvine simbolurile identității noastre naționale. 
     ”La Mulți Ani, România”, de ziua simbolului național, ”La Mulți Ani!”, de Ziua Drapelului.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu