7 iunie 2017

Rubik Hub - Cel mai mare incubator de afaceri din Regiunea Nord-Est

0 Comentarii
Sâmbătă, 27 mai 2017, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a participat la evenimentul de lansare al celui mai mare spațiu pentru antreprenori din nord-estul țării - Rubik Hub organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est din Piatra Neamț. Alături de președintele Consiliului Județean Bacău s-au aflat președinții consiliilor județene Neamț, Iași și Vaslui, președintele Camerei de Comerț si Industrie Bacău, decanul Facultății de Informatica de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iași, profesori universitari din cadrul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” Iași.
Printre invitații speciali ai evenimentului a fost și Estefan Pelayo Villarejo, președintele Asociației Europene a Agențiilor pentru Dezvoltare Regională (EURADA), care a apreciat drept o necesitate deschiderea unor astfel de spații de business în orașele din regiune, pentru susținerea dezvoltării mediului de afaceri și a conceptului de co-working.
    Misiunea cu care Rubik Hub pornește la drum este de a stimula potențialul creativ și inovator din regiune, de a stârni comportamente și abordări antreprenoriale și de a forma profesioniști pentru o carieră de succes.
    Peste 380 de persoane au trecut pragul Rubil Hub, oficialități, antreprenori, viitori antreprenori, studenți, elevi si oameni de afaceri cu experiență, reprezentanți ai unor universități din regiune, cu toții dorind-si sa contribuie la consolidarea ecosistemului antreprenorial regional.    S-au organizat semănării și workshop-uri unde s-au dezbătut subiecte relevante pe teme de antreprenorial și IT și au avut loc expoziții de prototipuri prezentate de tineri antreprenori / start-op-iști.
    Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a apreciat importanța unui astfel de eveniment care dă șanse antreprenorilor să intre pe piață și mai ales să susțină economia locală. ”Activitățile Rubik Hub se vor concentra cu precădere pe sprijinirea tinerilor care își doresc să deschidă o afacere. Accentul va fi pus pe crearea unei comunități antreprenoriale regionale, iar pentru acest lucru vor fi organizate evenimente și programe relevante care să vină în sprijinul antreprenorilor”.
    Numeroase startup-uri din alte orașe din țară, inclusiv București, și-au manifestat interesul de a se alătura comunității Rubil Hub, atât în calitate de membri rezidenți, cât și de mentori. 
     Rubik Hub oferă peste 30 de locuri viitorilor membri rezidenți în spațiul de co-working. Facilitățile puse la dispoziția celor interesați să își desfășoare activitatea în Hub sunt: conexiune bună la Internet, birouri pentru întâlniri de afaceri, o bibliotecă, spațiu de luat masa, dar și spatii de relaxare. De asemenea, Rubil Hub este deschis pentru colaborări, cele 5 săli de conferință, cu capacități diferite - 120, 80, 40 de locuri și două săli cu o capacitate de 20 de locuri fiecare,  complet dotate pentru desfășurarea în condiții optime atât a unor întâlniri, seminarii, cît si conferințe - putând fi închiriate și de comunitatea extinsă, parteneri externi. 
     În perioada 6 iunie - 7 iulie 2017, toți cei interesați să ocupe un loc în Rubik Hub vor putea aplica pentru unul din pachetele de membership existente pe www.rubikhub.ro, urmând ca până la data de 15 iulie 2017 să se desfășoare procesul de selecție al acestora.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu