27 iunie 2017

Vacantă în sigurantă

0 Comentarii
În această perioadă poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău desfăşoară activităţi preventive pentru ca cetăţenii băcăuani să poată petrece o “Vacanţă în siguranţă”.
Astfel, la data de 25 iunie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciul Rutier şi poliţişti de ordine publică din cadrul Secţiei 2 Bacău s-au aflat în Parcul Cancicov, din municipiul Bacău, alături de copii, părinţi şi bunici.
Poliţiştii băcăuani au organizat o activitate de informare şi prevenire în cadrul manifestării “Bacăul Capitala Tineretului din România”, respectiv evenimentul „Bacăul pedalează, dansează, colorează!”, prin intermediul căruia au fost transmise comunităţii locale mesaje antidrog şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.
Concursuri, jocuri, muzică și informații au fost pentru fiecare - pentru adolescenți, desene pe asfalt și concursuri de biciclete pentru cei mici, informații și sprijin pentru părinți și bunici. Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii au înmânat legitimaţii de poliţist pentru o zi copiilor care au răspuns la întrebări cu tematică specifică, au participat la concursuri pe linia prevenirii victimizării minorilor, a violenţei şi a accidentelor rutiere. Copiii, părinţii sau bunicii au adresat întrebări poliţiştilor cu privire la diferite situaţii cu care s-au confruntat, cu privire la maşina poliţiei rutiere, radar sau etilotest.
S-a urmărit astfel, informarea celor prezenţi asupra modalităţilor de prevenire a evenimentelor negative în perioada vacanţei de vară şi nu numai. Materialele folosite au fost specifice fiecărui grup ţintă. Copiii au primit pliante pentru o “Vacanţă în siguranţă”, părinţii şi bunicii pentru prevenirea violenţei în familie, materiale din cadrul campaniei “Aripi frânte”, prevenirea consumului de alcool şi droguri, a furturilor din locuinţă şi din auto şi a infracţiunilor de tâlhărie.
Parteneri ai acestui eveniment au fost: Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean Bacău, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Primăria Municipiului Bacău, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău, Poliţia Locală Bacău, Direcţia de Sănătate Publică Bacău, Centrul de Resurse pentru Adolescenţi al DAS Bacău, Centrul Europe Direct – filiala Bacău, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău, Asociația pentru Preveniarea Adicţiior şi Comportamentului Adictiv, Centrul pentru Sănătate Oxigen Bacău, Cercetaşii României - filiala Bacău, Federaţia Tinerilor din Bacău, Colegiul Naţional al Asistenţălor Sociali – Structura Teritorială Bacău.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu