27 iunie 2017

Ziua Internationala impotriva Consumului si Traficului Ilicit de Droguri

0 Comentarii
De Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, specialiștii și voluntarii antidrog au transmis băcăuanilor alături de parteneri mesajul ”TU ești cel mai important în viața copilului TĂU! - Întâi ascultă!”. Încă din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează această zi, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, structură a Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) a marcat Ziua Internaţională împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, atât duminică, 25 iunie 2017, în Parcul Cancicov alături de partenerii săi, cât și astăzi 26 iunie 2017, prin lansarea proiectului de informare asupra efectelor consumului de droguri   ”Tu ȘTII!?!”. Atât evenimentul organizat ieri în Parcul Cancicov, cât și proiectul lansat astăzi, sunt cuprinse în Calendarul Bacău - Capitala Tineretului din România (BCTR).
        La a treia ediţie a evenimentului „Bacăul pedalează, dansează, colorează fără droguri!”, organizat în Parcul Cancicov, au luat parte aproximativ 1380 de persoane, tineri de diferite vârste, care s-au putut bucura de muzică (FSC), dans (momente de dans sincron specifice temei abordate pregătite de voluntarii BCTR), concursuri și întreceri sportive (role, biciclete, skateboard penny board - Happy Sport), concurs de desene pe asfalt (premii oferite de Centrul pentru sănătate Oxigen, Centrul Europe Direct Bacău și CPECA Bacău), ateliere de jocuri de echipă pentru copii și părinți (Cercetașii României - Insula Cercetașilor Bacău și voluntarii de la Federația Tinerilor din Bacău), ateliere DEMO pentru experimentarea efectelor imediate ale consumului de alcool și droguri (CPECA Bacău), puncte de informare (Centrul de Resurse pentru Adolescenţi al D.A.S. Bacău și specialiști din cadrul DGASPC Bacău, Direcţia de Sănătate Publică Bacău, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău, FSC și APACA), mașini de poliție (Inspectoratul de Poliție Județean și Poliția Locală), șenilate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, precum și mașini și demonstrații canine - Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău.
        La ora 18:00 toţi partenerii şi voluntarii prezenţi la activităţi au luat parte la flashmob-ul - Minutul de gheaţă: toţi aceşti participanţi au îngheţat timp de 1 minut în poziţia în care au fost surprinşi. La fel se întâmplă și cu persoanele consumatoare de droguri: rămân înghețate în iluzia plăcerii oferite de consumul de droguri. Ieșirea din acest labirint este foarte dificilă, costă timp, sănătate, bani, curaj și uneori conștiință adormită. 
Mulțumim tuturor partenerilor implicați în derularea acestui eveniment, inclusiv Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România - structura teritorială Bacău, Bibliotecii Judeţene „Costache Sturdza” Bacău, Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău și autorităților locale partenere: Instituţia Prefectului - judeţul Bacău, Consiliul Judeţean Bacău, Primăria Municipiului Bacău.


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu