1 iunie 2017

Ziua Mondiala fara Tutun

0 Comentarii
De Ziua Mondială fără Tutun, voluntarii antidrog lansează ideea:

Tutunul promite, fumatul ruinează!
        În fiecare an, pe data de 31 mai, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) invită toate țările să dea prioritate eforturilor privind controlul tutunului ca parte a contribuției fiecăreia la obiectivele Agendei pentru Dezvoltare Durabilă pentru anul 2030.
        Cu acest prilej, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău (CPECA) va derula la nivel local activități de informare, sensibilizare şi conştientizare în comunitate, asupra riscurilor consumului de tutun.
        Astfel, cu ajutorul partenerilor de la Complexul Muzeal de Ştiințe ale Naturii "Ion Borcea" Bacău, Biblioteca Județeană "C. Sturdza" Bacău, Asociația Trust Orfelinat Ungureni, Grafit Invest Bacău şi Centrul de Resurse pentru Tineri Bacău, voluntarii antidrog îşi vor pune in practică ideile dospite cu grijă în făbricuța de idei a Centrului de Voluntariat Antidrog al CPECA Bacău. Aceştia au realizat flyere şi afişe cu tema de anul acesta "Tutunul - o amenințare severă la adresa dezvoltării", având ca slogan "Fumatul ruinează sănătatea şi contribuie la sărăcie!", ce reprezintă avertismente privind impactul fumatului asupra indivizilor şi asupra economiei: decese premature, costuri uriaşe pentru tratarea bolilor cauzate de fumat.
        Miercuri, 31 mai, începând cu ora 15:00, un număr de 30 de voluntari antidrog, alături de tineri de la Asociația Trust Orfelinat Ungureni și Centrul de Resurse pentru Tineri, vor transmite comunității băcăuane informații despre efectele consumului de tutun pe termen lung, statistici, chiar şi poveşti de viață, care să îi ajute pe tineri să aleagă o viață sănătoasă, fără tutun sau droguri. Informațiile sunt cuprinse în primul rând în expoziția temporară Viciile - Tentații înșelătoare, de la Complexul Muzeal de Ştiințe ale Naturii "Ion Borcea" Bacău, Aleea Parcului, nr. 9. Astfel, atelierul gândit de specialiștii și voluntarii antidrog ai CPECA Bacău: Tutunul promite, fumatul ruinează! are 3 componente principale: vizita de studiu la expoziția temporară Viciile - Tentații; atelier interactiv susținut de voluntari și un mic concurs lansat în rândul participanților: Care sunt informațiile corecte (cine a reținut mai mult și mai bine)?
            Totodată, în perioada 26-31.05.2017, specialiștii Centrului Antidrog au realizat activități de informare destinate elevilor și cadrelor didactice din 5 unități de învățământ: Școala Gimnazială ”Alexandru Piru” Mărgineni, Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu” și Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” Bacău și Școala Gimnazială ”Ciprian Porumbescu” și Colegiul Tehnic ”Dimitrie Ghika” Comănești.
          Aşadar, scopul Zilei Mondiale fără Tutun este de a conştientiza națiunile, comunitățile şi indivizii în privința amențitărilor industriei şi consumului de tutun la adresa dezvoltării țărilor, incluzând sănătatea şi bunăstarea cetățenilor. Activitățile propuse de voluntarii antidrog și partenerii acestora își propun să demonstreze că fiecare persoană poate contribui la o lume fără tutun, prin angajamentul luat individual, de a nu folosi nici un fel de produse care conțin tutun, sau la a renunța la acest obicei.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu