20 iulie 2017

Bacau Streetball Challenge 7

0 Comentarii
Traditia a continuat si anul acesta in weekend-ul 15-16 iulie cu cea de-a 7-a editie Bacau Streetball Challenge, desfasurata in centrul municipiului Bacau, in Piata Tricolorului. 

Prezenta la startul competitiei a fost de peste 250 de concurenti, in cadrul concursurilor de streeball 3 la 3 inscriindu-se 63 de echipe. Toate judetele Moldovei au avut cel putin cate o reprezentanta la Bacau dar si alte multe echipe cu reprezentanti din Bucuresti, Targoviste, Constanta si Ploiesti la toate cele 6 categorii: OPEN, JUNIOR, SENIOR, OPEN Mixt, Wheelers, iar de anul acesta in premiera, Baby Mixt.

Asociatia STEP – Surf the Earth Project a adus in fata publicului bacauan atat competitii de baschet 3x3 (devenit anul acesta sport olimpic), concursuri de aruncari de 3 puncte, X&O si Slam Dunk Challenge, cat si demonstratii de karate, de baschet in fotoliu rulant si majorete. Pentru a face spectacol, au venit din Marea Britanie, Joel Henry (Dunk Elite) - care a fost pentru a doua oara in Bacau si Andrew Wilding (freestyler si dunker).

Competitia in cadrul concursurilor de streetball 3 la 3 a fost una acerba, toate echipele calificate in sferturi avand sanse reale de a urca pe podium. 

Clasamentul final, pe fiecare categorie, a fost urmatorul: 

JUNIOR - M: 

1. The Vikings (Husi) 

2. Baietii de viitor (Iasi) 

3.
Uspape (Moinesti)

JUNIOR – F:

1. All Star Targoviste 

2. Pirania (Moinesti) 


OPEN MIXT : 

1. FACE MIKI CINSTE (Bucuresti/Bacau) 

2. TATA SI COPIII (Bucuresti)

3. MAMA SI COPIII (Bucuresti)

OPEN - M: 

1. U.S of Moldova (Iasi/Bucuresti) 

2. Sacalii (Bucuresti/Iasi/Bacau) 

3.
The Backstabbers (Ploiesti/Sibiu/Botosani)




OPEN – F:

1. Agro Squad (Bucuresti) 

2. All Star (Targoviste)


BABY MIXT – 12:

1. Mini Leii (Bucuresti) 

2. Fantastic 4 (Bacau)

3. Baby Leoaicele (Bucuresti) 

SENIOR +35:

1. Leii (Bucuresti) 

2. Magic Ball (Bacau) 


Bacau Streetball Challenge este singurul turneu din tara care are in cadrul sau concursul de baschet X&O. Acesta a dovedit inca o data ca este extrem de iubit de public si a fost castigat, in urma a 5 runde calificare, de Mihnea Voronca din Radauti.

Un moment asteptat de toata lumea a fost concursul de Slamdunk. Castigatorul desemnat de juriu a fost Joel Henry (UK), care a reusit sa impresioneze audienta prin executia in forta a unor procedee cunoscute de catre iubitorii acestui fenomen. Acesta a reusit sa-l invinga pe Andrew Wilding si pe ceilalti alti 3 adversari din Romania: Andrei Neguroiu, Alexandru Burcea si Dudu Alexandru si sa plece acasa cu marele premiu de 1000 Euro.

Atractia principala pentru competitorii categoriei OPEN este reprezentarea Romaniei in 2018 la turneul de la Praga, Prague International Streetball + 2000 Lei, premiu revendicat de echipa U.S of Moldova din Iasi/Focsani. Acestia au reusit sa se impuna in fata echipei Sacalii cu scorul de 17-12.

Editia 7 BSC a adus si putina ploaie, dar asta nu ne-a impiedicat sa realizam un eveniment frumos cu ajutorul celor 30 de voluntari STEP – Surf the Earth Project. Aceasta editie a scos la iveala pasiunea jucatorilor cu sustinerea din partea majoretelor si ne-a aratat inca o data ca baschetul e mai mult decat un sport prin demonstratia de baschet in fotoliu rulant sustinuta de trupa Motivation.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu