22 iulie 2017

Exercitiu in sistem integrat

0 Comentarii
In data de 22.07.2017, începând cu ora 10.00, în staţiunea montană Slănic Moldova a avut loc un exerciţiu în sistem integrat, cu participarea structurilor cu atribuţii în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă; exerciţiul a simulat o serie de intervenţii specifice pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate pe traseele montane din masivul Nemira.
Scenariul exerciţiului a început la ora 10.00 , când în urma unui apel 112 s-a semnalat faptul că o persoană a căzut de la înălţime şi are nevoie de ajutor. Apelul a fost retransmis către instuțiile destinate realizării acțiunii de căutare salvare a persoanelor accidentate în zona montană; în urma sosirii acestora la faţa locului au fost instalate echipamentele pentru montarea tirolienei, iniţierea acţiunii de căutare, descoperire și acordare de prim-ajutor victimei accidentului din zona montană. Persoana accidentată a fost transportată către autospeciala S.M.U.R.D. pentru deplasarea  către cea mai apropiată Unitate Primiri Urgențe, respectiv Spitalul Municipal Oneşti.

Pentru activitatea de salvare a victimelor unor accidente în zona montană sunt stabilite a acționa în sistem integrat următoarele instituții:
- structurile de specialiști din cadrul unităților din cadrul I.G.S.U.;
- structurile de salvamont;
- structurile de specialiști din cadrul unităților de jandarmi.

În situația în care în zona montană se produce un accident în care sunt implicate persoane, este absolut necesar ca acesta să fie adus la cunoștința structurilor responsabile cu desfășurarea acțiunilor de salvare prin intermediul Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență „112” .
În momentul inițierii apelului de către victimă sau de către o altă persoană care are cunoștință despre o persoană care s-a accidentat în zona montană, apelul este preluat de către Dispeceratul de specialitate,  care va solicita informaţii referitoare la datele de identificare ale victimei / victimelor, starea acesteia, posibilităţile de comunicare, localizare , descrierea zonei în care se află, trasee până la locul respectiv.
În cursul convorbirii dintre Serviciul Public Judeţean Salvamont şi apelant, celelalte agenţii (Dispecer ISU, Jandarmerie, Coordonator medical-medic coordonator sau similar) vor rămâne în continuare în ascultare.
După încheierea convorbirii cu apelantul, reprezentanţii Salvamont, Jandarmeriei precum şi Coordonatorul medical vor stabili care este echipa cea mai apropiată de locul evenimentului pentru a interveni ca echipa de prim răspuns.
  La momentul constituirii echipei de intervenţie comanda şi coordonarea intervenţiei este preluată de Comandantul intervenţiei care va decide modul în care echipele vor acţiona pentru căutarea, descoperirea, acordarea primului ajutor, transportul victimei și modul de realizare al acestuia.
  Jandarmeria Montană intervine şi coordonează operaţiunile de căutare-salvare a persoanelor pentru care există confirmarea sigură că starea de sănătate nu le este afectată;
de asemenea , derulează, în cadrul acţiunilor de căutare a persoanelor rătăcite sau dispărute, misiuni specifice de identificare a persoanelor implicate şi acţionează ca echipă de prim - răspuns, în apropierea sediului subunităţii de jandarmerie montană pentru asistarea victimei până Ia constituirea echipelor de salvare. 


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu