13 iulie 2017

Exercitiu interbazinal de simulare interventie la inundatii

0 Comentarii
Administrația Bazinală de Apă Siret participă în perioada 12-14 iulie 2017, la un exerciţiu interbazinal de simulare a inundaţiilor în comuna Munteni, județul Galați. Exercițiul este organizat de Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, cu suport din partea Administraţiilor Bazinale de Apă Siret şi Dobrogea-Litoral.
Prezentarea acţiunilor de intervenţie va avea loc în data de 13 iulie 2017, ora 11:00 în zona nodului hidrotehnic Munteni, comuna Munteni, judeţul Galaţi.
Exerciţiul aplicativ presupune executarea unor tipuri de intervenţie având ca scop apărarea împotriva deversării şi avarierii unui tronson de dig (linie continuă de apărare), cât şi prezentarea unor metode de limitare/stopare a infiltraţiilor prin diguri cu materiale și echipamente din dotare. 
Scopul exerciţiului este de a verifica modul de conlucrare a tuturor structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, a modului în care administraţia publică locală cunoaşte procedurile elaborate pentru managementul riscului la inundaţii, precum și a modului de reacție și intervenție operativă coordonată a Centrelor de Intervenție Rapidă (CIR). 
Metodele de intervenţie utilizate în acest exerciţiu aplicativ sunt efectuate prin sisteme de ultimă generaţie din dotare, cât şi prin procedee clasice.

Obiectivele apărate ca urmare a intervenţiei sunt: 210 case şi anexe gospodăreşti, 2 obiective sociale, 11 agenţi economici, 6 km de drumuri şi 130 de ha de teren agricol. 
În acest exerciţiu aplicativ vor fi implicaţi peste 80 de angajaţi, care vor acţiona atât pentru simularea măsurilor operative de intervenţie, cât şi pentru coordonarea acţiunilor.
Administrația Bazinală de Apă Siret participă cu 16 angajați, 450 metri liniari de panouri mobile, 4 mijloace de transport, 2 generatoare de curent, 2 sisteme de iluminat și 1 cort de campanie.
Această acţiune se desfăşoară în conformitate cu Programul principalelor acţiuni ale Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă pentru anul 2017.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu