5 iulie 2017

Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti

0 Comentarii
 
În perioada 29 iunie – 1 iulie 2017, la Moinești au avut loc două manifestări de anvergură, respectiv cea de-a XII-a ediţie a “Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenţă Moinești” și a XXXVII-a Reuniune a Chirurgilor din Moldova. La eveniment, ce s-a bucurat de o largă participare atât din partea cadrelor medicale din țară și străinătate cât și din partea autorităților administrației publice locale, Consiliul Județean Bacău a fost reprezentat de vicepreședintele Silviu Pravăț. Invitați de onoare au fost prof. dr. Ninian Spenceley Peckitt, medic cu specializare în chirurgie orală, maxilofacială și plastică din Marea Britanie, dr. Ritha Alhindawi, medic chirurg la North Shore Hospital din New York, dr. Antonello Forgione, medic chirurg la spitalul Niguarda din Milano și prof, dr. Silvana Perretta, medic chirurg la Cedex, Strasbourg.
    Agenda manifestărilor a cuprins sesiuni de comunicări pe teme profesionale, schimburi de experienţă cu profesionişti din clinici renumite din străinătate, dar şi efectuarea a nouă operaţii chirurgicale complexe, sub directa îndrumare a specialiştilor invitaţi. 
    Ca element de noutate, în acest an, a fost organizată o masă rotundă cu peste 30 de manageri de spitale din țară, la care au participat directorul Spitalului Fundeni și membri ai conducerilor Ministerului Sănătății, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate și Școlii Naționale de Sănătate Publică. Această dezbatere la nivel de management în Sănătate a fost așteptată cu viu interes, deoarece începând cu luna iulie 2017 toate spitalele intră în procedură de reacreditare. „Ca de obicei, SMU Moinești va intra printre primele la reacreditare, în luna august. Discuția a fost foarte importantă acum, pentru că s-au prezentat principalele probleme legislative ale reacreditării”, a precizat prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț, managerul SMU Moinești.
    Prima zi a manifestărilor, 29 iunie 2017, a fost dedicată asistenţilor medicali, iar începând cu data de 30 iunie au fost efectuate o serie de intervenții chirurgicale. Au avut loc nouă operații din domeniile chirurgie generală, chirurgie oncologică, chirurgie laparoscopică, ginecologie, ortopedie și oftalmologie. ”Intervențiile chirurgicale au fost efectuate de echipe din centre universitare din România, alături de medici din Spitalul Moinești și au fost supervizate de medici invitați din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii”, a declarat dr. Cotîrleț. De remarcat faptul că intervențiile chirurgicale au fost interactive, în sensul că au fost transmise în sălile de conferințe, de unde asistența a avut posibilitatea de a interveni cu întrebări legate de proceduri etc.
    Tot în cadrul „Zilelor Medicale ale Spitalului de Urgenţă Moineşti” a fost organizată o sesiune pentru rezidenți iar cea mai bună lucrare a fost premiată de rectorul unei universități de medicină participante la manifestare.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu