30 iulie 2017

Ziua mondială împotriva traficului de persoane

0 Comentarii
Pentru a marca Ziua mondială împotriva traficului de persoane, Asociația Valoare Plus organizeză duminică, 30 iulie, două activități în cadrul proiectului Stay Free – prevenirea și combaterea traficului de persoane.
      Programul evenimentului:
În intervalul 18:00 – 20:00, în Piața Tricolorului din Bacău, vor avea în premieră Teatru Forum în aer liber. Peste 15 voluntari vor juca într-o piesă de teatru care scoate în evidență fenomenul traficului de persoane. Comunitatea va avea ocazia să interacționeze cu actorii și să dezbată problemele sociale în contextul acestui fenomen. Teatru Forum oferă băcăuanilor posibilitatea de a face intervenții în piesa jucată prin înlocuirea actorilor cu scopul de a crea un alt final reprezentației. Menționăm că România, conform raportului oferit de GRETA (Group of Experts on Acting Against Trafficking in Human Beings), în 2016, are cele mai multe victime ale traficului de persoane din Europa.
Între orele 20:30 – 22:30, în fața Prefecturii, vor avea proiecția unui documentar – Nefarious: Merchant of Souls (2011), care arată în profunzime realitatea din industria traficului de persoane. Materialul este realizat de Benjamin Nolot în colaborare cu liderii unor asociații internaționale, care luptă împotriva acestui fenomen. Pentru crearea acestui material, autorii au studiat fenomenul traficului de persoane în 19 țări de pe 4 continente. Acest documentar este menit să prezinte realitatea dură a sclaviei moderne, să aducă la suprafață nedreptățile făcute în umbră milioanelor de oameni și să arate poveștile de recuperare ale unor victime, astfel încât să inspire speranță și curaj celor ce au pierdut libertatea. Documentarul conține scene violente și nu este recomandat copiilor sub 14 ani. Băcăuanii sunt așteptați în Piața Tricolorului cu pernuțe sau pături.
Evenimentul “Păstrează-ți libertatea” este organizat de către Asociația Valoare Plus în cadrul proiectului Stay Free – prevenirea și combaterea traficului de persoane și se află sub egida Bacău – Capitala Tineretului din Romania. Parteneră în cadrul proiectului este Asociația Swedish Alliance Mission.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu