7 august 2017

Delikat anuntă Studiul National al Meselor în Familie

0 Comentarii
Masa în familie contribuie la consolidarea familiei, oferind un mediu în care membrii se simt protejați și mult mai deschiși spre comunicare. Conform unui studiu desfășurat la nivel național de brandul Delikat, românii servesc masa în familie mai rar decât și-ar dori, cel mai des în weekend, deși sunt conștienți de beneficiile pe care le aduce, considerând-o un aspect esențial în viața lor.
De aceea, brandul crează o platformă de comunicare prin care își propune să susțină mesele în familie și importanța lor pentru echilibrul familial, dar și să organizeze acțiuni prin care tot mai mulți români să fie încurajați să se reunească la masa cu familia lor. Conștientizarea importanței meselor în familie, la nivelul întregii comunități este foarte importantă, psihologul Ștefania Dumitrescu întârind de asemenea, necesitatea de a ne reuni cât mai des cu familia la masă: "Hrana cea mai importantă pe care ne-o oferim prin luatul mesei în familie constă în consolidarea sentimentului de împreună, (re)confirmarea sentimentului de apartenență și nu în ultimul rând, stabilizarea unei identități familiale care ne este punct de sprijin în construirea mai departe, a unei noi matrici familiale. Pe de o parte, masa în familie este un obicei care dezvoltă o obișnuință de care, de cele mai multe ori, odată ajunși la adolescență și mai apoi în primii ani de tinerețe, simțim nevoia să ne îndepărtăm – ca reacție firească de autonomizare.
Pe de altă parte însă, la interiorul fiecărei familii, masa în familie reprezintă un ritual. Pregătirea mâncării, așezatul mesei, poziționarea la masă a membrilor, discuțiile (uneori cu teme repetitive), întâmpinatul celor ce vin și luatul la revedere din finalul întâlnirii, toate aceste aspecte ritualice ce aparțin în mod particularizat fiecărei familii, fac parte din ceea ce înseamnă masa în familie. Prin urmare, masa în familie nu este doar despre mâncare, ci mai ales despre hrana afectivă și mentală pe care o furnizează prin setul de ritualuri transmise din generație în generație, contribuind astfel la întregirea unei identității familiale cu implicații directe în construirea identității personale. "a completat Ștefania Dumitrescu, Psiholog, Psihanalist, Membru asociat Societatea Română de Psihanaliză (SRP), Președinte Asociația Română de Psihanaliză de Cuplu și Familie (ARPCF). „Servitul mesei acasă, împreună cu cei dragi, înseamnă mai mult decât modul în care pregătim rețetele și aranjăm masa, reprezintă o adevărată experiență de familie. Mai mult, mesele în familie au o semnificație aparte întrucât reprezintă o oportunitate de a ne reconecta și comunica cu cei dragi. De aceea, odată cu noua platformă Delikat, ne-am propus să lansăm o campanie manifest, prin intermediul căreia din ce în ce mai mulți români să conștientizeze importanța meselor în familie și să se folosească de orice oportunitate pentru a se reuni cu familia la masă. Pentru a atrage atenția asupra contextului social actual și pentru a promova la nivelul întregii țări beneficiile meselor în familie, ne propunem să marcăm pentru români, Ziua Națională a Meselor în Familie.” a declarat Andreea Bobeș, Category Manager Savoury & Dressings (Unilever).
Studiul realizat de brandul Delikat la nivel național relevă o serie de aspecte importante cu privire la comportamentul și obiceiurile românilor în ceea ce privește masa în familie.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu