3 august 2017

Ziua Imnului National

0 Comentarii
Ziua de 29 iulie 2017, Ziua imnului Național a fost marcată și la Bacău, printr-un moment sărbătoresc deosebit. În prezența vicepreședintelui Silviu Ionel Pravăț, garnizoana Bacău a prezentat garda de onoare. Alături de vicepreședintele  Consiliului Județean Bacău s-au aflat prefectul județului, Maricica Coșa, viceprimarul municipiului, Constantin Scripăț și reprezentanți ai instituțiilor publice dar și ai Asociației ”Cultul Eroilor”, filiala Bacău. Evenimentul a cuprins și un moment religios, în care preoții invitați au rostit rugăciuni și unul artistic susținut de Ansamblul ”Plaiurile Bistriței”.  
    Ascultat de fiecare dată cu emoţie, Imnul României a fost şi va rămâne o călăuză sfântă pe drumul devenirii noastre. Acest cântec revoluţionar este o creaţie cu adânc răsunet în conştiinţa neamului românesc, fiind imnul fraternităţii. Chemare şi strigăt, plâns şi bucurie, mântuire şi speranţă, îndemn la luptă şi îmbrăţişare frăţească, imnul a devenit un simbol exponenţial. Titlul Imnului nostru Național ”Deşteaptă-te române” este în acelaşi timp social şi naţional. Social – deoarece impune permanent o stare de tranziţie către o lume nouă şi naţional – deoarece alătură această deşteptare tradiţiei istorice. De asemenea, cuvintele imnului vorbesc despre originea noastră latină şi mândria descendenţei din daci şi romani, despre fraternitate, unitate, despre limba română şi credinţa creştină. 
    Imnul parcurge istoria principatelor române, prin câteva din numele definitorii - Mihai, Ştefan, Corvine... având un conţinut adecvat fiecarei epoci şi depănând o bogată şi impresionantă istorie. Între versurile de o încărcătură istorică emoţionantă şi melodie există o simbioză, care transpuse în limbaj muzical dau o semnificaţie aparte oricărei manifestări publice din care transpare nesecatul dor al românilor spre libertate.
    ”Intonarea imnului național înseamnă recursul la istoria vie a neamului. Este momentul în care ne aducem aminte de mari nume ale trecutului și de momente care au marcat cursul existenței noastre istorice. Alături de Ziua Națională și de cea a Drapelului, Ziua imnului de Stat este un moment sacru pe care avem datoria să-l cinstim întotdeauna cu respectul cuvenit. Omagiul adus acestei zile este, așadar, un gest firesc, ofranda adusă trecutului și oamenilor săi și, în egală măsură este o privire îndreptată spre viitor, cu încredere în capacitățile și virtuțile acestui neam”, a subliniat vicepreședintele Silviu Ionel Pravăț, referitor la importanța acestui moment.  

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu