12 octombrie 2017

Aparatura medicala pentru salvarea copiilor nascuti prematur

0 Comentarii
Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Bacău va beneficia de aparatură medicală performantă, necesară salvării copiilor născuți prematur, în urma donației în valoare de aproximativ 30 000 de Euro făcute miercuri, 11 octombrie 2017, de Organizația ”Salvați Copiii”, România. Astfel, medicii din Bacău vor avea la dispoziție un incubator performant, în valoare de 17 600 de euro, trei monitoare pentru funcții vitale, în valoare de 6 300 de euro și două lămpi de fototerapie, în valoare de 5 700 de euro.
    Dr. Camelia Husac, șef secție Neonatologie a vorbit despre șansa pe care tehnologia o aduce neonatologiei, de a trata cu succes patologii complexe: ”O parte din nașteri sunt cu patologie, rezultând copii nou-născuți prematuri sau cu diverse afecțiuni ce necesită îngrijiri în terapie intensivă. Tratamentul acestor copii este foarte complex și necesită, pe lângă medicație, și aparatură sofisticată. Performanțele nu se pot realiza decât cu echipamente performante și personal bine calificat”. 
    La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Ionel Pravăț, prezent la eveniment a subliniat sprijinul acordat de către instituție sectorului de sănătate, în județul Bacău: ”Doar în decursul ultimului an a fost inaugurat Compartimentul de Primiri Urgențe (C.P.U.) din cadrul Spitalului Municipal “ Sf. Ierarh dr. Luca" din Oneşti, au fost puse în funcțiune două noi aparate de investigații prin rezonanță magnetică, la Bacău și Moinești, a fost inaugurat Compartimentul de Radioterapie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău iar în septembrie 2017 a fost dată în folosință clădirea în care funcționează Compartimentul de Primiri Urgențe (C.P.U.) – Pediatrie. Este vorba despre investiții de milioane de euro și, cu siguranță ele vor continua”. 
    Maternitatea Bacău a mai fost dotată în 2014 cu două monitoare de funcții vitale și un pulsoximetru, în valoare de 7 000 de euro. În 2016 aici s-au născut 3 476 de copii dintre care 720 au necesitat terapie intensivă. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu