3 aprilie 2018

Au fost desemnate satele culturale ale Romaniei

0 Comentarii
Asociația Cele mai frumoase sate din România (A.F.S.R.) în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău și Muzeul Științelor Naturii din Bacău au organizat vineri, 30 martie 2018, ceremonia de jurizare și desemnare a SATELOR CULTURALE ALE ROMÂNIEI 2018.

SATELE CULTURALE ALE ROMÂNIEI 2018 sunt:
1. Sadu (județul Sibiu)
2. Miroslava (județul Iași)
3. Corbi (județul Argeș)
4. Vorona (județul Botoșani)
5. Drăguș (județul Brașov)
6. Satul Bobohalma - Municipiul Târnăveni (județul Mureș)
7. Gălăuțaș (județul Harghita)
8. Moroeni (județul Dâmbovița)
9. Recea (județul Maramureș)
10. Pădureni (județul Vaslui)
11. Vălișoara (județul Hunedoara)
12. Țibănești (județul Iași)
13. Ruginoasa (județul Iași)
14. Piscu (comuna Ciolpani, județul Ilfov)
15. Dofteana (județul Bacău)
16. Țigănești (Republica Moldova)
17. Țânțăreni (județul Gorj)

SATELE CULTURALE ALE ROMÂNIEI este un program A.F.S.R. inițiat în ianuarie 2014 sub patronajul Ambasadei Franței în România cu scopul de a promova patrimoniul cultural al satului românesc. Satele/comunele din România primesc titlul de SAT CULTURAL AL ROMÂNIEI 2018 după evaluarea și jurizarea candidaturilor depuse.
Comunele candidate primesc acest titlu cu condiția să organizeze pe parcursul acestui an minimum 5 evenimente culturale – expoziții, festivaluri, concursuri etc. 
În domeniul culturii, artei populare, gastronomiei, turismului cultural au fost premiați la Secțiunea ”Comorile României 2018” - ediția Bacău:
1. Țara Hangului (județul Neamț)
2. Biserica Fortificată - Prejmer (județul Brașov)
3. Peștera Sihăstria Voronei (județul Botoșani) 

Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Pravăț a salutat inițiativa organizatorilor și i-a îndemnat ca pe viitor “astfel de tipuri de manifestări să fie cât mai dese, pentru a nu ne pierde identitatea culturală. Titlul de sat cultural este o distincție importantă, mai ales că cei care participă trebuie să demonstreze că tradiția este vie, păstrată ca atare de oameni în privința meșteșugurilor și a obiceiurilor de peste an. Felicităm echipele comunelor participante, pe domnii primari și pe colegii lor din primării care au pregătit cele mai frumoase prezentări ale pachetelor culturale pe care le vor organiza în acest an centenar al României”.
Consiliul Județean Bacău sprijină activitățile de promovare ale comorilor turistice și culturale ale județului Bacău, invitând băcăuanii să participe la evenimentele organizate de SATELE CULTURALE ALE ROMÂNIEI.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu