3 aprilie 2018

Cupa Presei la Tir

0 Comentarii
In data de 30 martie, au continuat activităţile dedicate sărbătoririi a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.
La ora 09.00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău a avut loc o conferinţă de presă susţinută de către comandanţii celor două unităţi de jandarmerie, domnul colonel Luca Adrian, inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău şi domnul colonel Sandu Ion, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.
După această activitate , la Poligonul Gherăieşti s-a desfăşurat CUPA PRESEI LA TIR – EDIŢIA 2018, o competiţie mult aşteptată de către jurnalişti.
Au răspuns invitaţiei noastre 11 jurnalişti din mass-media locală precum şi reprezentanţi ai presei centrale.
Probele desfăşurate au constat în:
- executarea unei şedinţe de tragere cu pistolul calibru 9 mm – 5 cartuşe, distanţa 15 metri;
- executarea unei şedinţe de tragere cu pistolul mitralieră calibru  7,62 mm, 5 cartuşe, distanţa – 50 de metri.
La finalul competiţiei, cei mai buni trăgători s-au dovedit a fi cameramanii:
 -locul I -Silviu Răuţchi (Realitatea TV)
 -locul II- Adrian Ghiorghiu(Tele1)
  -locul III- Zaharia Marius(Digi)
Festivitatea de premiere a avut loc în prezenta col. Adrian Luca, inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău și  a col. Sandu Ion, comandant al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău a contribuit la îndeplinirea obiectivelor şi misiunilor specifice ce revin Jandarmeriei Române în plan teritorial, exercitându-şi atribuţiile cu profesionalism pentru asigurarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, apărarea proprietăţii publice şi private, protecţia instituţiilor fundamentale ale statului - factori decisivi în consolidarea şi afirmarea Jandarmeriei Române ca instituţie furnizoare de securitate publică, puternică, credibilă şi stabilă, pusă exclusiv în slujba cetăţeanului.
Activitatea desfăşurată la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău în trimestrul I-2018 a anului a vizat, în principal, adoptarea unor măsuri şi acţiuni specifice în domeniul creşterii gradului de siguranţă al cetăţeanului, ordinii şi siguranţei publice, consolidării sistemului de pregătire precum şi promovarea atitudinii proactive, a transparenţei şi a deschiderii în relaţiile cu mass-media, pentru consolidarea încrederii şi înţelegerii de către cetăţeni, a rolului, misiunilor şi rezultatelor unităţii.
 Pe linia  organizării şi executării misiunilor specifice Jandarmeriei , unitatea a acţionat  pe  toate palierele specifice, conform competenţelor legale . Astfel, în segmentul  asigurării ordinii publice, au fost organizate şi executate peste 100 de misiuni, pe diferite categorii:
- 6 de misiuni la manifestări de protest;
-10  misiuni la manifestări cultural-artistice;
-  20 misiuni la manifestări comemorative/ religioase;
-  43 de misiuni   la manifestări sportive;
- o misiune de asigurare pe timpul unei vizite oficiale.                   
- peste 20 de misiuni la asigurarea măsurilor de ordine în zona centrelor de examen/evaluare(evaluare, bacalaureat, rezidenţiat,definitivat etc).
Au fost executate peste 200 de intervenţii, dintre care majoritatea sesizate prin 112: pentru aplanarea unor conflicte, pentru asigurarea sprijinului la producerea unor situaţii de urgenţă (în sprijinul altor structuri M.A.I).
Au fost puse în aplicare peste 900 de mandate de aducere a unor persoane la sediul instanţelor de judecată în vederea audierii sau efectuării altor acte procedurale specifice.
Pe linia activităţilor de prevenire a faptelor antisociale au fost efectuate peste 50 de astfel de actiuni , punându-se  accent pe prevenirea violenţei în mediul scolar , delicvenţei juvenile, prevenirea violenţei în sport şi a consumului de droguri.
          Având în vedere situaţia operativă înregistrată în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar în ultimii ani precum şi necesitatea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă pentru elevi şi cadrele didactice, în baza planului cadru de acţiune aprobat de prefectul judeţului Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău a acţionat pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Bacău, pentru protecţia elevilor şi cadrelor didactice.
Cooperarea cu alte instituţii  s-a realizat  ca şi până în prezent , în aceleaşi  condiţii şi modalităţi fiind executate peste 300 de misiuni, dintre care 150 cu structuri ale M.A.I. De asemenea au fost efectuate misiuni în cooperare cu organele judecătoreşti, cu organele administraţiei publice locale, cu organele silvice etc.
Menţinerea ordinii publice s-a efectuat conform competenţelor legale, atât independent cât şi în cooperare  cu structurile de poliţie, concretizate în misiuni de patrulare, acţiuni punctuale executate în pieţe, târguri, oboare, acţiuni în zone cu potenţial criminogen ridicat precum şi alte genuri de misiuni.
Pe timpul executării acestor misiuni au fost constatate fapte cu caracter contravenţional sau penal, jandarmii aplicând măsurile legale în funcţie de caracterul şi gradul de pericol social al faptelor constatate.
Astfel, precizăm că au fost constatate, în total, atât independent cât şi în cooperare cu poliţia, 114 de fapte cu caracter penal (loviri şi alte violenţe, furturi, infracţiuni în domeniul piscicol ). 
De asemenea au fost constatate 1300 de fapte cu caracter contravenţional sancţionate cu avertismente  şi amenzi, valoarea  totală a amenzilor  depăsind  suma de 300.000 lei (comercializarea ilegală a unor produse, tulburarea ordinii şi liniştii publice, refuzul de prezentare a datelor de identitate, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice etc.)
       Prin activitatea desfăşurată în această perioadă unitatea a înregistrat o evoluţie semnificativă în plan operaţional, contribuind la procesul de modernizare şi consolidare a instituţiei Jandarmeriei Române.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu