3 aprilie 2018

Învinge autismul pas cu pas

0 Comentarii
Specialiştii Centrului de Servicii Sociale „Ghiocelul” – Compartimentul de consiliere pentru persoane cu tulburări de spectru autist (TSA) din cadrul DGASPC Bacău organizează în luna aprilie o serie de activităţi cu ocazia Zilei de conştientizare a autismului:
În data de 2 aprilie 2018– activitate cu tema „Învinge autismul pas cu pas” structurată în ateliere de lucru cu copiii cu autism şi un grup de suport cu părinţii copiilor, beneficiari ai Centrului „Ghiocelul”.
Întâlnirea va avea loc la ora 10.00 la Centrul de Servicii Sociale „Ghiocelul”. La activitate vor participa copii cu tulburări de spectru autist şi părinţii acestora, împreună cu specialiştii Centrului „Ghiocelul”.
La această întâlnire sunt invitaţi să participe şi elevi din cadrul şcolii gimnaziale „Ion Creangă” Bacău sub îndrumarea doamnei Rusu Irina, cadru didactic, mamă a unui copil cu autism şi autoarea volumului biografic „Om în Rai”.
În perioada 11 – 27 aprilie – campanie de informare cu tema „O călătorie în lumea copilului cu autism” desfăşurată în mediul rural, destinată părinţilor şi membrilor comunităţilor – în colaborare cu Unitatea Mobilă de Intervenţie la Domiciliu.
La aceste întâlniri sunt invitaţi să participe părinţi ai copiilor cu autism şi alte dizabilităţi, cadre didactice şi reprezentanţi ai autorităţilor locale cât şi alţi membrii ai comunităţii.
Amintim că încă din 2017 s-a inițiat un Proiect Pilot ce are drept obiectiv general educația adaptată tulburărilor de spectru autist. Grupul țintă este format din 12-24 preșcolari/elevi din ciclul primar, gimnazial, liceal. Proiectul presupune organizarea unui atelier, unde copiii/tinerii și adulții cu autism din comunitate pot desfășura o activitate productivă și recreativă, în funcție de abilitățile demonstrate.
D.G.A.S.P.C Bacău prin Centrul Multifuncțional pentru Tineri în Dificultate Henri Coandă a pus la dispoziție două spații necesare desfășurării activităților și specialiști.
Să înțelegem autismul înseamnă să înțelegem că suntem diferiți și înțelegem lumea în mod diferit!

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu