7 aprilie 2018

Tânărul de azi, adultul de mâine - Educatie Juridică

0 Comentarii
Astăzi tineri îndrăzneţi, mâine adulți responsabili. Însă, cum pot tinerii să devină mai responsabili încă de pe acum? Pentru a realiza aceasta, este nevoie să accelerăm procesul de cunoaștere unanimă a îndatoririlor noastre fundamentale, să conştientizăm că este necesar să avem ochii deschiși ca cetățeni pentru a produce schimbări pozitive în societatea noastră. Mai mult, trebuie să înțelegem mecanismul statului, tehnica legislativă, aspecte legate de instituții ale statului și noțiuni constituționale esențiale pentru exercitarea puterii poporului.
Pentru a atinge acest obiectiv imperios este nevoie de educație juridică, aceasta fiind tema dezbaterii noastre care va avea loc în data de 21 aprilie la Bacău, sub egida Capitalei Tineretului din România, la care avem onoarea de a-l avea invitat pe domnul Judecător Dr. Cristi Danileț - judecător care ne va prezenta totodată noua lui carte „Legea pe înţelesului tinerilor” ce conţine noțiuni juridice esențiale și necesare atât pentru tineri cât şi pentru adulţii preocupaţi de drepturile lor.

De asemenea, vom adresa invitații de participare factorilor de decizie de la nivel local: Primăria municipiului Bacău, Consiliul Judeţean Bacău, Directia Generală de Asistență Socială și Protecţia Copilului Bacău, Consiliul Judeţean al Elevilor Bacău, Asociația Elevilor Bacău, Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea, Universitatea George Bacovia, Avocaţi locali, Curtea de Apel Bacău, Judecătoria Bacău, Institutul Județean de Statistică Bacău.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu