12 mai 2018

Consiliul Judetean Bacau si Amitie Roumaine isi dau mana pentru copiii din Valea Zeletinului

0 Comentarii
In data de 11 mai 2018, la sala de spectacol a Casei satului și tradițiilor din comuna Motoșeni a avut loc evenimentul francofon SAISON FRANCO-ROUMAINE 2019. Activitatea se înscrie, alături de spectacolul “CHEMINS DE L’UNION”, în seria acțiunilor proiectului – pilot „Un altfel de sprijin pentru dezvoltarea zonelor rurale defavorizate băcăuane din Valea Zeletinului – promovarea învățării și consolidării limbii franceze în vederea dezvoltării comunitare, în contextul extinderii relațiilor de colaborare cu Franța”. Proiectul a fost inițiat și elaborat în 2015, de către Consiliul Județean Bacău și Asociația Amitié Roumaine Saint-Leu-la-Forêt și este implementat în parteneriat cu primăriile comunelor Colonești, Motoșeni, Răchitoasa și  Stănișești.
    “CHEMINS DE L’UNION” este un spectacol, original, inedit, care amintește despre pașii realizați spre înfăptuirea Statului Unitar Român - Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, prin prezentări, scenete, muzică și dansuri tradiționale românești. Spectacolul este susținut de elevii școlilor din cele 4 comune partenere de proiect, la care se alătură profesorii lor de limbă franceză.
    Evenimentele se bucură de prezența unei delegații franceze compusă din reprezentanți ai parlamentului francez, ai autorităților publice locale din Saint-Leu-la-Forêt și ai Asociației Amitié Roumaine din Saint-Leu-la-Forêt. 
  ”Apreciem foarte mult sprijinul pe care președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu și instituția pe care o reprezintă îl oferă; este un suport extrem de necesar și este ”motorul” proiectului nostru”, declara președintele Raluca Moulinier în cadrul întâlnirilor dintre partenerii români și francezi ai proiectului.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu