8 mai 2018

Impreuna putem sa facem lucrurile mai bine!

0 Comentarii
Ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea, s-a aflat in data de 4 mai în județul Bacău unde alături de primarul municipiului, Cosmin Necula, de președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, de senatorul Dragoș Benea, subprefectul Valentin Ivancea și managerul Spitalului Județean, Adrian Popa a vizitat o serie de obiective medicale. Este vorba despre Spitalul Municipal, Secția Radioterapie, Spitalul de Pediatrie, Centrul de recuperare neuromotorie pediatrică. Prioritar pe agenda domniei sale a fost Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Maria”, proiect integrat ce va comasa Spitalul Județean de Urgență și Spitalul Municipal. 
Început în 2007, Spitalul Municipal a întâmpinat o mulțime de obstacole, de la proiectare, la aparatură sau obținerea de avize și autorizări. Primarul Cosmin Necula are însă convingerea că acum, ”Spitalul Municipal este, cu sprijinul doamnei ministru, în sfârșit pe drumul cel bun”. ”În ciuda dificultăților moștenite sau al capitalului politic pe care un astfel de obiectiv strategic îl poate capta, suntem cu toții conștienți că interesul cetățeanului este cel care primează. Toți băcăuanii trebuie să beneficieze de servicii medicale de calitate, fără a fi nevoiți să aleagă între un spital județean sau unul municipal. Consider că am făcut un important pas înainte spre o normalitate care era demult așteptată”, a mai completat primarul Cosmin Necula.   
După ce aproape 10 ani proiectul Spitalului Municipal a stagnat, în mai 2017, asocierea dintre Consiliul Județean Bacău și Primăria municipiului a însemnat un nou start pentru ceea ce, deja la această oră este denumit ”Spital integrat”. ”Proiectul, așa cum se derulează acum, este ceea ce Consiliul Județean și-a dorit de la bun început. Ne-am dat mâna și am reușit să realizăm în doi ani ceea ce nu s-a făcut în mai bine de 11 ani”, a subliniat președintele Sorin Brașoveanu.
În această săptămână au fost finalizate rapoartele tehnice ale Școlii Naționale de Studii Medicale asupra construcției și dotărilor urmând ca, în cel mai scurt timp să fie finalizate și ultimele intervenții tehnice asupra clădirii. 
Doamna ministru și-a exprimat sprijinul și aprecierea pentru acest proiect. ”Ceea ce faceți dumneavoastră aici, la Bacău este extraordinar. Clădirea este redată pacienților care vor putea beneficia de un spital funcțional, cu servicii de bună calitate. Aici, la Bacău demonstrați, o dată în plus că, împreună putem să facem lucrurile mai bine. Împreună! Trebuie doar să vrem!” Domnia sa a promis suport și pentru construirea unui al doilea buncăr pentru radioterapie, în condițiile în care aceste investiții sunt prioritare pentru programul de guvernare pe sectorul de sănătate.
Senatorul Dragoș Benea, prezent la conferința de presă ce a urmat vizitei în teren a dorit să sublinieze încă un aspect important legat de Spitalul Municipal: ”acum 10-11 ani a fost achiziționată și aparatura medicală, chiar dacă se vorbea despre o construcție abia începută iar astfel de dotări, de obicei se fac în etape ulterioare. Între timp, această aparatură s-a uzat moral iar pentru serviciile medicale decontate de către CJAS ea nu mai poate fi folosită. Am discutat astăzi posibilitatea de a redistribui dotările medicale către spitale mai mici din județ sau și din alte județe, unde este nevoie și vom face acest lucru în perioada următoare. Îi mulțumesc doamnei ministru pentru disponibilitate și pentru tot ceea ce poate reprezenta pentru județul nostru”. 
Vizita doamnei ministru Sorina Pintea în Bacău va continua și mâine unde, la Slănic Moldova este programat un atelier de lucru. Tema întâlnirii va fi în principal legată de campania de vaccinare anti-rujeolică, județele din estul țării ocupând un trist loc fruntaș la îmbolnăvirile cauzate de acest virus. La atelierul de lucru vor participa reprezentanți ai UNICEF România, ai Organizației Mondiale a Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Direcțiilor de Sănătate Publică din zona Moldovei.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu