9 iunie 2018

Forumul de arhitectura si urbanism - MOLDOVA REPER 2030

0 Comentarii
In data de 8 iunie, în cea de-a doua zi a Forumului de arhitectură și urbanism vor avea loc o serie de conferințe sub genericul ”Spațiul rural, de la sat la suburbie”. Invitați la dezbateri sunt Gheorghe Popa, secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale și arhitectul Șerban Sturdza, membru al Academiei Române, alături de cercetători din Ucraina și Republica Moldova. Lucrările Forumului de arhitectură vor continua și în următoarele zile.
Manifestarea, de nivel național, dedicată arhitecților și urbaniștilor a început joi, 7 iunie 2018, cu o serie de prelegeri despre “Identificarea şi optimizarea resurselor locale pentru dezvoltarea rurală a Judeţului Bacău” sau “Satul românesc între uitare şi valorificare”. De altfel, lucrările Formului din acest an se desfășoară sub genericul ”Satul, de la tradiție la modernitate, de la patrimoniu existent la creatori de patrimoniu”.
Tematica abordată este dată de inițiativa Comisiei Europene de a lansa Anul European al Patrimoniului 2018. Lansarea este programată în timpul Forumului Culturii Europene ce va avea loc în perioada 7-8 decembrie, la Milano, sub deviza ”Patrimoniul, locul în care trecutul se întâlnește cu viitorul”. 
”Analizele vor fi orientate către patrimoniul existent și punerea lui în valoare dar în aceeași măsură, prin raportarea la aceste valori, se va discuta despre intervențiile din prezent și viitor în acest areal. Sub deviza temei generale se va discuta despre crearea patrimoniului, întrucât, în final, toți arhitecții își doresc să devină creatori de patrimoniu”, a subliniat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu în fundamentarea hotărârii de asociere dintre Județul Bacău și Ordinul Arhitecților. 
Evenimentul beneficiază de prezența oficialilor Ordinului Arhitecților din România, ai Uniunii Arhitecților din România, Registrului Urbaniștilor din România, dar și din Republica Moldova și regiunea Cernăuți, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior, oameni de cultură, reprezentanți ai administrației locale.
Aflat la cea de-a patra ediție, Forumul de arhitectură și urbanism ”Moldova REPER 2030” a devenit déjà un for de dezbatere și relevare a unor idei și concepte din domeniul amenajării teritoriului, restructurărilor urbane și impactul noilor investiții în spațiile existente din cadrul localităților situate în cele 3 regiuni istorice ale Moldovei, respectiv nord-estul României, Republica Moldova și Bucovina de Nord, parte a Ucrainei. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu