23 iunie 2018

Programul Casa Verde pentru persoane fizice

0 Comentarii
Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire – program cunoscut sub denumirea de CASA VERDE- persoane fizice,  este gestionat de Ministerul Mediului (MM) şi finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Sesiunea 2016, pentru persoane fizice
În perioada 10 – 20 octombrie 2016 s-au depus la sediul APM Bacău 406 dosare (în limita sumei de 2,45 milioane de lei), care au fost transmise la AFM pentru evaluare şi aprobare. Majoritatea solicitărilor au fost pentru panouri solare presurizate.
Finanţarea s-a acordat astfel:
           -   până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate;
-    până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate;
-    până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.
Pentru accesarea finanțării prin Programul Casa Verde solicitanții au parcurs cinci pași:
Pasul 1.: Depunerea dosarului de finanțare la APM Bacau;
Pasul 2.: Urmărirea site-ului AFM pentru decizia de acceptare în Program;
Pasul 3.: Semnarea contractului de finanțare cu AFM. Contractele de finanțare se semnează la sediul APM.;
Pasul 4.: Demararea lucrărilor;
Pasul 5.: Depunerea cererii pentru decontarea lucrărilor în termen de maximum 10 luni de la data semnării contractului de finanțare.
Solicitanții admiși în Program au la dispoziție, pentru semnarea contractului de finanțare cu AFM, un termen de maximum 60 de zile de la publicarea, pe site-ul AFM, a listei cu agențiile teritoriale care au intrat în posesia contractelor.
În perioada iulie 2017 - februarie 2018 s-au semnat la sediul APM Bacău 270 contracte de finanțare nerambursabilă și s-au transmis la AFM.
De asemenea, in perioada 07.08.2017- 07.06.2018 s-au verificat la APM Bacau153 dosare de decont și s-au transmis la AFM.
Organizarea în cursului anului 2018 a unei noi sesiuni de depunere dosare în cadrul programului Casa Verde – persoane fizice va fi mediatizată de MM și AFM înainte de începerea acesteia. La această dată nu deţinem informaţii de organizare a unei noi sesiuni a programului; în cazul în care va fi lansată o astfel de sesiune, informaţiile despre ghidul de finanţare a programului, documentele necesare pentru dosarul de finanţare, precum şi data lansării vor putea fi accesate pe site-ul AFM la următoarea adresa: https://www.afm.ro/casa_verde.php.  

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu