9 iunie 2018

Raliul Moldovei 2018

0 Comentarii
În perioada 15-16 iunie, în județul Bacău va avea loc ”Raliul Moldovei”, ediția 2018, competiție sportivă așteptată cu interes de iubitorii genului. Manifestările, programate pe parcursul a două zile sunt susținute, logistic și financiar, de către Consiliul Județean Bacău care s-a asociat cu ”ACS Rally Spirit”, clubul sportiv organizator. Înființat în 2007 și având 10 sportivi licențiați, clubul a organizat în 2003 – 2004, Raliul Oneștiului și în 2011- 2014 - Raliul Moldovei - Bacău. Dacă în 2003, la prima ediție, raliul a fost punctat ca fiind cel mai bine organizat și mediatizat din campionat, anul 2004 a adus confirmarea statutului de raliu vedetă al campionatului, fiind punctat de asemenea în primele 3 raliuri.
Anii 2011-2016 au însemnat, pe de o parte revenirea Bacăului în calendarul competițional intern de profil și pe de altă parte au reprezentat runde decisive pentru desemnarea campionului național absolut și totodată spectacole încărcate de inedit atât pentru sportivi cât și pentru spectatori.
O dată cu anul 2017, două reușite importante s-au adăugat în palmaresul competiției, respectiv includerea Raliului Moldovei în două calendare competiționale internaționale, desfășurate sub egida F.I.A.: European Rally Trophy și Balkan Rally Trophy.
Raliul Moldovei, ediția 2018 va avea următorul program :
Reuniunea 1-13 iunie 2018; miercuri, în săptămâna raliului, toate echipajele participante vor efectua sesiunile de recunoașteri ale traseului de concurs ;
Reuniunea 2 - 14 iunie 2018; joi se va efectua sesiunea de shakedown - antrenamente oficiale cu mașinile de concurs, având ca invitați personalități locale implicate în promovarea raliului ce vor experimenta rolul de copilot în mașinile de raliu ale participanților. Joi au loc și verificările tehnice pentru toate echipajele participante în competiție iar în decursul serii va avea loc prezentarea oficială a echipajelor participante.
Reuniunea 3-15 iunie 2018; vineri, concursul se va desfășura pe traseele din jurul Bacăului (Trebeș, Valea Budului, Hemeiuși). Parcul de service al acestei zile de concurs va fi amenajat în Bacău. Ziua de vineri se încheie cu super-speciala de la Onești, transmisă TV în direct la nivel național.
Reuniunea 4-16 iunie 2018; sâmbătă, în centrul municipiului Moinești se va amenaja parcul de service. În jurul Moineștiului se vor desfășura 4-8 probe de concurs. Una dintre aceste probe va fi transmisă în direct pe TVR 3 și TVR Iași.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu