10 august 2018

Proiect de peste 10 milioane de lei pentru dotarea Spitalului Judetean de Urgenta

0 Comentarii
Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa extraordinară din data de 6 august 2018, Studiul de oportunitate şi indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de Dotare a infrastructurii Ambulatoriului de Specialitate Adulţi şi Copii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. Proiectul pentru achiziţionarea aparaturii, în valoare de aproape 10,5 milioane de lei va fi depus spre finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale. 
Documentaţia prevede dotarea cu aparatură de specialitate în toate secţiile cheie aflate în clădirea Ambulatoriului de Adulţi, la Pediatrie dar şi Maternitate. 
     În acord cu Strategia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Bacău în perioada 2009-2021, investiţiile în infrastructura de sănătate sunt prioritare dat fiind faptul că au în vedere îmbunătăţirea calităţii vieţii din comunităţile judeţului. În Bacău, infrastructura de sănătate şi servicii medicale  s-a restructurat semnificativ după 2007, proces care s-a concretizat prin închiderea unei unităţi spitaliceşti, reorganizarea celor rămase în funcţiune, precum şi trecerea treptată a majorităţii serviciilor de sănătate către sectorul privat.
     În municipiul Bacău, principalul furnizor de servicii de sănătate la nivel judeţean este Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău care integrează Ambulatoriul de Specialitate Adulţi şi Copii.
Dat fiind faptul că infrastructura privată de sănatate a început să se dezvolte din ce în ce mai mult în ultimii ani pe fondul insuficienţei investiţiilor şi reformelor din sistemul public, în Bacău, serviciile medicale sunt asigurate atât de sistemul public de sănătate, reprezentat în special prin laboratoare medicale, cabinete de specialitate, farmacii şi centre de transfuzie cât şi de investiţii private din sectorul medical. Astfel, în ultimii ani, reţeaua de cabinete medicale de familie, farmacii şi cabinete stomatologice a fost aproape complet preluată de domeniul privat. Acesta este motivul pentru care SJU Bacău şi-a propus să doteze Ambulatoriul de Specialitate Adulţi şi Copii cu aparatură modernă, la standarde europene, care să echilibreze piaţa serviciilor medicale din municipiul Bacău în favoarea pacienţilor şi a calităţii actului medical.
Mai trebuie subliniat faptul că, la nivel regional, în funcţie de numărul de paturi, judeţul Bacău ocupă locul 2 în regiune, după Iaşi, cu un procent de 16%, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu