15 septembrie 2018

A fost semnat Contractul de modernizare pentru strada Aeroportului

0 Comentarii
Joi, 13 septembrie 2018, la Sala de Conferințe a Aeroportului Internațional ”George Enescu” (AIGE) Bacău a fost semnat Contractul de proiectare și execuție a străzii Aeroportului.
Lucrările de modernizare ale Aeroportului Internațional George Enescu includ amenajări ale drumurilor de acces, platformelor de staționare și spațiilor de parcare. Acest complex de lucrări este destinat fluidizării traficului rutier de pe strada Aeroportului cu acces direct în Calea Republicii. 
După finalizarea lucrărilor, strada Aeroportului va avea patru benzi de circulație, rezolvându-se astfel problemele traficului din zonă. Odată cu executarea lucrărilor de infrastructură drum se vor  moderniza și rețelele de alimentare cu apă și canalizare, iluminat public. Toate aceste lucrări sunt parte a amplului proiect de modernizare a Aeroportului Internațional ”George Enescu”. 
Prezent la festivitatea de semnare a contractului de proiectare și execuție, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu,  a făcut apel la o mai bună conlucrare între anagajații serviciilor de specialitate din subordinea Consiliului Județean și a Consiliului Local Bacău astfel încât finalizarea lucrărilor să se realizeze la termen. Totodată, a apreciat că “Ne dorim lucrări de calitate executate într-un termen cât mai scurt, astfel încât să reducem disconfortul participanților la trafic și a locuitorilor din zonă. Suntem conștienți de faptul că, efectuarea unor lucrări de asemenea amploare poate perturba traficul din zonă, și facem un apel la înțelegere din partea tuturor celor afectați.”
Alături de președintele Consiliului Județean, la semnarea contractului au mai  participat Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău, senatorul Dragoș Benea, deputatul Ionel Floroiu, Oana Chelaru, director general AIGE și Marius Leana, manager Conextrust. 
Valoarea totală  a contractului de proiectare și execuție este de 10.437.078 lei cu TVA.
În urma licitației, asocierea formată din SC CONEXTRUST SA și ROUTTE-CONSTRUCT SRL a fost desemnată câștigătoare urmând a efectua lucrările de proiectare și execuție prevăzute în proiect.
Evenimentul de semnare a contractului de modernizare a străzii Aeroportului a fost precedat de un moment istoric. Vechiul turn de control al traficului aerian, având o vechime de aproximativ 50 de ani a fost demolat de către o firmă autorizată pentru astfel de lucrări, cu respectarea normelor SSM și a procedurilor tehnice specifice. 
Activitatea de control al traficului aerian se desfășoară de pe noul turn de control, unul dintre cele mai moderne din Europa. 
În zona unde a funcționat vechiul turn va fi amenajată o modernă parcare cu aproximativ 300 de locuri.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu