18 martie 2019

Ministrul Transporturilor a vizitat in Bacau santierul primilor kilometri de autostrada din Moldova

0 Comentarii
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat in data de 15 martie 2019, în Bacău, într-o deplasare pe teren la șantierul primilor kilometri de autostradă din Moldova. Ordinul de începere a lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Bacău a fost dat pe 8 martie 2019 și cuprinde aprox. 31 de kilometri, din care 16 în profil de autostradă, primii care vor fi construiți în Moldova. 
    La vizita în teren, alături de ministrul Transporturilor s-au aflat senatorul Dragoș Benea, deputatul Lucian Șova - fost ministru al Transporturilor, deputatul Ionel Floroiu, subprefectul Valentin Ivancea, primarul Bacăului Cosmin Necula, reprezentanți ai CNAIR și ai asocierii Tehnostrade S.R.L. & UMB Spedition, mass-media. 
    Anterior începerii efective a lucrărilor în teren au fost realizate activitățile aferente definirii amplasamentelor, marcajele cu borne de reper și a fost eliberată autorizația de construire. A fost discutat cu primarii UAT-urilor stadiul real al exproprierilor și planul de parcelare iar Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” a realizat situația descărcărilor arheologice pentru coridorul de expropriere. 
    Termenul de realizare a centurii ocolitoare este de 30 de luni, dintre care 3 sunt rezervate etapei de proiectare. Valoarea proiectului este de aproximativ 150 milioane de euro iar lucrările vor beneficia de o garanție de 7 ani. 
    „Nu întâmplător mă aflu astăzi la Bacău. Suntem în momentul începerii lucrărilor la un important obiectiv de infrasructură, Autostrada Moldova, care face parte din Coridorul 9 pan-european. Am toată încrederea că, având în vedere experiența și capacitatea constructorului și felul în care avansează lucrările, acestea vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2020, conform calendarului asumat”, a precizat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. 
    În doar o săptămână de la ordinul de începere a lucrărilor, acestea se desfășoară pe trei tronsoane. În cifre, înseamnă 14 kilometri deja decopertați, pe o lățime de 20 de metri, un număr impresionant de utilaje și oameni și un stadiu fizic de execuție de peste 2%.
    Realizarea centurii ocolitoare cuprinde trei obiective, fiecare dintre acestea reprezentând tronsoane de drum. Primul dintre acestea este sectorul aflat la sud-est-nord de municipiul Bacău, care este comun cu autostrada Moldova, iar pe porțiunea aflată între kilometrii 2–18,5 lucrările vor fi executate în profil de autostradă, ele fiind dimensionate pentru o viteză maximă de 140km/oră, în profil de șes. Părțile de început și de sfârșit ale primului tronson sunt proiectate pentru o viteză maximă de 100 km/oră.
    Cel de-al doilea obiectiv se află la nord de municipiu și este conceput ca drum de legătură între DN15 și DN2, fiind proiectat pentru o viteză de 80-100 km/oră, pe o lungime de 3,1 kilometri prin axul DN2 ieșire spre Roman, din axul DN15– ieșirea spre Piatra Neamț. Desprinderea traseului se va face printr-un sens giratoriu cu 4 ramuri, care va fi amplasat în localitatea Lilieci.
    Obiectivul trei este la sud de municipiu între DN2, km 279 și DN11, km 174, ocolind municipiul Bacău prin vest. Lungimea totală a traseului va fi de aproximativ 7 kilometri, din axul 2 intrarea în Bacău, din axul 11 va fi ieșirea spre Brașov.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu