24 iunie 2019

Echipajul Vali Porcisteanu/ Dan Dobre a castigat categoric Raliul Moldovei Bacau powered by Dedeman Automobile

0 Comentarii
Prima zi a Raliului Moldovei Bacau 2019 a purtat numele echipajului Vali PORCISTEANU/ Dan DOBRE castigand toate cele patru probe ale zilei. Cu un ecart confortabil echipajul argesean a continuat sa domine si ziua secunda a competitiei moldave, reusind sa castige 5 probe din totalul celor 9 probe speciale ale zilei. Totodata, Vali a urcat pe locul al doilea in Power Stage, dupa Dan GIRTOFAN, obtinand astfel inca 4 puncte suplimentare acordate pentru locul secund. Adrian RASPOPA a obtinut si el 3 puncte care se acorda ocupantului locului 3 in Power Stage.  

Cu aceasta victorie Vali Porcisteanu trece la sefia clasamentului general provizoriu al Campionatului National de Raliuri, detronandu-l pentru moment, pe campionul en-titre Simone TEMPESTINI, absent de la aceasta etapa.

„A fost un raliu greu. Probele din prima zi din jurul orasului Moinesti au fost placute din punct de vedere al pilotajului, eu personal m-am simtit mult mai bine decat pe cele de langa Bacau. Chiar daca pe acestea le stiu inca din 2011 cand am si castigat aici titlul de campion, probele din ziua a doua au cateva sectiuni foarte rapide care nu mi se potrivesc foarte bineMa bucur ca nu a plouat si am avut un raliu de macadam pe uscat pentru ca am putut sa crestem ritmul. Mai avem de lucrat dar a fost mult mai bine decat la Arad, inca nu am ajuns la maxim, dar oricum se simte un progres si asta conteaza cel mai mult. In ziua secunda, datorita avansului, nu am vrut sa riscam prea mult dar nici sa incetinim ritmul doar ca sa parcurgem probe la plimbare ca nu ne ajuta la nimic, dar nici sa pierdem victoria nu vroiam. Pe viitor sper sa tinem ritmul cat mai aproape de Simone Tempestini pentru ca el este etalonul si ne ajuta sa tragem si noi tare sa incercam sa ne apropiem de el si, de ce nu, sa il si depasim.” declara Vali PORCISTEANU, care la final ii dedica victoria lui George BOTEZATU, disparut prematur dintre noi. #pentruGeorge

Locul secund al Raliului Moldovei Bacau powered by Dedeman Automobile a avut ca protagonisti pe Adrian RASPOPA si Dan GIRTOFAN acestia duelandu-se pe tot parcursul zilei, tinand suspansul pana la finalul raliului. De altfel, Adi RASPOPA a si mentionat in conferinta de presa de joi ca absenta lui Simone TEMPESTINI a reaprins scanteia duelurilor la varful clasamentului. In final echipajul Adrian RASPOPA/ Cosmin DIACU a reusit sa isi adjudece locul doi, fiind urmat de echipajul Dan GIRTOFAN/ Tudor MARZA, care incheie astfel podiumul de premiere.  

„Un rezultat complet neasteptat. Daca joi am luat prima oara contact cu masina si am facut teste unde ne-am simtit foarte bine dar nu aveam niciun reper, la shakedown ne-am dat seama unde suntem si am fost destul de increzatori. Am facut o cursa inteligenta zic eu, pentru ca unde am stiut ca imi pot crea un avantaj am facut-o, unde am vrut sa , la fel, am realizat acest lucru, motiv pentru care consider ca este mai mult decat un rezultat bun, as zice un rezultat spectaculos pentru noi dupa un an si jumatate de pauza, la primul nostru contact cu o masina de configuratie R5 pe macadam alaturi de Cosmin. Formidabil!” declara Adrian RASPOPA, revenit in Campionatul National de Raliuri cu ocazia etapei pe care a si organizat-o.

„Suntem multumiti ca suntem la final de raliu cu puncte importante. N-am avut o zi foarte racoroasa si suntem destul de obositi. Am luptat in acest raliu, am mers cat am putut, am setat si masina pentru ca saptamana viitoare o sa fim in Bulgaria la etapa de campionat european si nu ne permiteam sa facem vreo greseala care sa ne pericliteze participarea. Este important si campionatul nostru, dar noi ne axam foarte mult si pe campionatul european. Per total a fost un raliu bun cu probe frumoase si compacte, dar mi-ar fi placut sa fie putin mai lungi. In final multumesc baietilor de la asistenta si tuturor celor care ne-au incurajat.” concluziona Dan GIRTOFAN, dublu campion national de raliuri.

Cele trei probe speciale din jurul orasului Bacau Hemeiusi, Trebes si Racova au fost parcurse de trei ori, insumand 55.42 km in regim de concurs pentru ziua secunda a raliului. Cu un total de 106,23 km impartiti in 13 probe speciale si un total de 392,57 km ai raliului, editia cu numarul 9 a Raliului Moldovei Bacau ajunge la final in 2019.  

Organizatorul Raliului Moldovei Bacau powered by Dedeman Automobile, Adrian RASPOPA, declara: „Sunt foarte multumit de cum au decurs lucrurile, nu am avut evenimente neplacute, nu am avut probe anulate totul a fost bine si deja ne pregatim de editia aniversara de 10 ani care va avea loc la anul, unde raliul va conta din nou in calendarul European Rally Trophy.”

In Cupa Dacia lupta stransa a dovedit ca formatul acestei competitii este unul foarte bun, pilotii bazandu-se pe talentul si indemanarea lor pentru victorie. Echipajul Bogdan GHEORGHIU/ Andrei PINTILII a reusit in final sa isi treaca in cont victoria la Cupa Dacia de la Raliul Moldovei Bacau, iar locul secund a fost ocupat de Vlad RADUCANU si Laurentiu MANDU. Podiumul a fost incheiat de echipajul Dan ALBUT/ Cristian BALA.

In Cupa Suzuki echipajul castigator este Bogdan VRABIE si Levente CSEGZY, urmati de echipajul Danut BUDAI/ Lucian BUDAI, iar podiumul a fost incheiat de echipajul Bogdan TALASMAN/ Andrei MITRASCA.  

In clasamentul Juniorilor echipajul Norbert si Francesca MAIOR au condus ostilitatile pe tot parcursul raliului si au reusit sa se impuna categoric. In pozitia secunda s-a situat echipajul Alexandru GHEORGHE si Ciprian SOLOMON, iar podiumul a fost incheiat de Danut si Lucian BUDAI.

Pentru editia din 2019 a Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile organizatorii au pregatit un maraton de 10 ore de transmisie live de pe probele speciale. Au fost transmise in direct nu mai putin de patru probe speciale de catre posturile de televiziune TVR Iasi, care a fost alaturi de Raliul Moldovei Bacau inca de la prima sa editie,  Telekom Sport și TVR.

Raliul Moldovei Bacău 2019 a fost organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federației Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul partenerului principal Consiliul Județean Bacău, în asociere cu Primăria Onești, Primăria Moinești, Primăria Bacău și Primăria Zemeș. Sponsor principal: Dedeman Automobile. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu