10 iunie 2019

Street Delivery Bacău — Poezia e în stradă!

0 Comentarii
Îți aduci aminte când ne-ntreba profa de română în liceu: Ce-a vrut să spună poetul? și ne fâstâceam în comentariile criticilor, când noi abia înțelegeam titlul poeziei, apăi să mai pricepem și cotloanele lirice ascunse între rime?

Iar întrebarea asta încă ne bântuie — cam des în ultima vreme, ce-i drept — când ne uităm la poeticile cotidianului. Suntem scoși în fața clasei și invitați să comentăm și să explicăm poezia orașului: traficul sufocant, parcurile insuficiente, trotuarele înguste ocupate de mașini, trecerile de pieton blocate și catedralele prea mici sau prea mari. Ce-a vrut să spună poetul?

Și comentezi, și comentezi, ca un chibiț, până îți dai seama că niciun critic literar nu e îndeajuns de bun cât să-ți descifreze ție metaforele și enigmele citadelei. Pentru că orașul, ca și poezia, se înțelege pe deplin atunci când îi traversezi străzile la pas, cu penița-n mână. Atunci când îl cunoști față-n față, nu bară la bară. Atunci când îl creezi, nu când stai să-l comentezi străduindu-te să te înghesui în baremul altora.

Să nu mai comentăm orașul! Să-l compunem!

►A 3-a ediție Street Delivery Bacău se concentrează pe inspirația scoasă în stradă prin artă, cuvânt, design, arhitectură, prin poeticile cotidianului, geografiile literare și metaforele orașului. Plus doza firească de distracție.
►Street Delivery 2019 are loc în Bacău pe 23-25 august, pe str. Aleea Parcului / Teatrul de vara.
►Așteptăm ideile voastre pline de poezie, la sensul propriu sau la figurat, cu care să mobilăm împreună un colț de oraș și să-l lăsăm mai frumos decât l-am găsit.
►Termen de predare: 15.06.2019
► Formular de înscriere: ► http://bit.ly/FormularInscriereBacau.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu