9 iulie 2019

Lansare proiecte destinate varstnicilor din Bacau

0 Comentarii
Uniunea Europeană se confruntă cu un fenomen accentuat de îmbătrânire a populației. Până în 2060 în Uniunea Europeană vor fi numai două persoane de vârstă activă, pentru fiecare persoană de peste 65 de ani. Și în România populația se va reduce cu 2,3 milioane de persoane până în anul 2025, iar ponderea locuitorilor cu vârste de peste 65 de ani va creste continuu.

In acest context, Fundația de Sprijin Comunitar, în parteneriat cu Asociația Four Change, anunță lansarea a două noi proiecte majore, menite să dezvolte servicii care să rezolve principalele probleme cu care se confruntă persoanele vârstnice din Bacău si alte trei comune din județ (Motoșeni, Răchitoasa și Stănișești) și anume: accesul limitat la servicii socio-medicale, marginalizare socială, dependență și izolare socială.
Vineri, 12 iulie 2019, începând cu ora 11:00 sunteti invitati la sediul Centrului de zi pentru Vârstnici Dr. Stefan Ciobanu (str. Pictor Andreescu, nr 5) la lansarea proiectelor ”Împreună pentru Bunici Activi”  și ”Servicii integrate pentru vârstnici în propria comunitate”.

În ciuda tuturor provocărilor, îmbătrânirea populației oferă o oportunitate de dezvoltare societății românești. Îmbunătățirile continue în domeniul sănătății și educației, precum și un număr mai mare de persoane care dispun de timp după pensionare vor oferi un grup de vârstnici capabili să contribuie semnificativ la dezvoltarea societății românești prin participarea lor socială.

Vă invităm să aflați cum își propun să contribuie cele două proiecte, care se vor întinde pe o durată de doi ani, la aceste deziderate, cât și la obiectivele formulate în Strategia națională pentru promovarea îmbătrânirii active și protecția persoanelor vârstnice

Cele două proiecte sunt cofinanțate din Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman (POCU), Axă prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu