8 octombrie 2019

Prima Conferintă Natională „Ajută mama si copilul”

0 Comentarii
În perioada 4-6 octombrie 2019, a avut loc prima Conferință Națională “Ajută mama şi copilul” pentru sprijinirea femeilor în criză de sarcină. La acest evenimentul care s-a desfăşurat la Mănăstirea “Înălțarea Sfintei Cruci” Caraiman din Buşteni, județul Prahova, au participat și reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, voluntarii Centrului de consiliere și sprijin pentru copii și părinți „Buna Vestire” din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja.
Evenimentul s-a adresat atât celor care deja lucrează în centrele de consiliere, cât și celor care vor să se implice în sprijinirea femeilor în criză de sarcină sau să deschidă centre.
S-a dorit crearea unui spațiu în care participanții să-și împărtășească reușitele, să discute și să găsească soluții la problemele cu care se confruntă, să primească răspunsuri la întrebări de la oameni profesioniști și să afle cum se pot dezvolta. După deschiderea evenimentului, în prima zi, a urmat o sesiune de intercunoaştere şi de prezentare a diferitelor asociații Pro Viață din România.
În decursul celei de a doua zi, participanții au avut onoarea de a  asculta din experiențele Alexandrei Nadane (director executiv în cadrul Centrului de consiliere „Sfânta Alexandra Împărăteasa” – Bucureşti), urmată de Mirela Andrei (asistent social în cadrul Centrului de consiliere „Sf. Alexandra Împărăteasa”) şi de Psih. Dr. Andreea Olteanu (asistent formator în consiliere în cadrul institutului SPER şi Preşedinte al Asociației pentru Dezvolarea Copilului şi a Familiei).
Atitudinea organizatorilor a fost una deschisă, bazată pe profesionalism, împărtăşind față de participanți experiență: de la aspecte privitoare la înființarea centrelor sau a competenței angajaților, până la situații neprevăzute, dar şi realizări.
Data de 6 octombrie 2019, ultima zi a evenimentului, a început cu o sesiune de concluzii, impresii, şi planuri ce vor a fi realizate într-un viitor cât mai apropiat. Apoi, participanții au avut posibilitatea de a participa la slujba  Sfintei Liturghii în cadrul Mănăstirii “Înălțarea Sfintei Cruci” Caraiman.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu