8 octombrie 2012

Curatenie de toamna pe Lacul Bacau

2 Comentarii
Voluntarii CRE au luat sambata la periat zona din coada lacului Bacau, pentru a colecta deseurile abandonate in lunile de vara. Cele mai multe deseuri sunt lasate de catre pescari sau de cei care vin la gratar in aceasta zona.

Un numar mare de bacauani veniti sa se relaxeze pe malul lacului presupune si o cantitate mare de deseuri. In zona pontonului si platofrmei balastate de la Iacobov, acolo unde seara se aduna tinerii, foarte multe PET-uri si ambalaje sfarsesc in apa. In urma actiunii de sambata s-a incercat si strangerea gunoaielor care pluteau prin stuf.

Conform prevederilor planului de management al sitului Natura 2000, proprietarii si administratorii terenurilor sunt responsabili de gestionarea deseurilor. Terenurile incluse in aria naturala protejata sunt in cele mai multe cazuri in proprietatea consiliilor locale, fapt pentru care CRE a inceput sa transmita notificari catre primarii, pentru a lua masuri acolo unde se impune. Un exemplu relevant il constituie malul lacului Racaciuni in zona comunei Horgesti, localitatile Bazga si Racataul de Jos.

2 Comentarii:

cadouri personalizate says:
8 octombrie 2012 la 15:37

De cand a devenit Lacul Bacau un sit Natura 2000? Si ce formalitati trebuie indeplinite pentru a obtine acest statut?

cornelia says:
8 octombrie 2012 la 16:51

intra pe sit ul http://arpmbc.anpm.ro/ si acolo sunt mai multe informatii

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu